Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fruktsallad med ingefära och stjärnanis

Fräsch fruktsallad med kryddiga jultoner. Päron, äpplen och granatäppelkärnor i en läcker lag av vatten, ingefära, stjärnanis och råsocker. Servera efterrätten med glass. Lätt och friskt efter en tung julmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Låt lagen svalna.
  2. Fruktsallad: Dela, kärna ur och skär päron och äpplen i klyftor. Dela och ta ut kärnorna ur granatäpplet och blanda alla frukter i en stor skål. Sila lagen över frukten, ta upp stjärnanisen och lägg i fruktsalladen. Rör om och låt stå ca 30 minuter.
  3. Till servering: Servera fruktsalladen med glass eller lättvispad grädde.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt tillbehör serveras.

Tips

Testa även att byta ut frukterna mot clementin, apelsin och mango för en vackert gul sallad.

Ingredienser

Portioner: 6
Lag
  • 4 1/2 msk riven ingefära
  • 5 stjärnanis
  • 2 dl rå-/ rörsocker
  • 2 1/2 dl vatten
Fruktsallad
  • 4 päron
  • 2 äpplen (gärna syrliga)
  • 1 granatäpple
Till servering
  • glass eller lättvispad grädde
Lägg till i inköpslistan