Fruktsallad med ingefära och stjärnanis
Fräsch fruktsallad med kryddiga jultoner. Päron, äpplen och granatäppelkärnor i en läcker lag av vatten, ingefära, stjärnanis och råsocker. Servera efterrätten med glass. Lätt och friskt efter en tung julmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
Ingredienser
6 portioner
Lag
4 - 4 1/2 msk riven ingefära
5 stjärnanis
2 dl rå-/ rörsocker
2 1/2 dl vatten
Fruktsallad
3 - 4 päron
2 äpplen (gärna syrliga)
1 granatäpple
Till servering
glass eller lättvispad grädde
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt tillbehör serveras.
Gör så här
Tips
Testa även att byta ut frukterna mot clementin, apelsin och mango för en vackert gul sallad.
Har du lagat receptet?
Kommentarer