Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marockanska lammspett

Välsmakande marockanska lammspett av lammbog. Marinera köttet och schalottenlöken i en kryddig marinad av rödvinsvinäger, spiskummin, ingefära och curry. Varva schalottenlök och lammbog på spetten, grilla och servera. Smaklig måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa köttet och skär det i tärningar. Skala löken, dela dem om de är stora. Lägg lammbitar och skalad lök i en plastpåse.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med övriga ingredienser till marinaden. Häll i påsen och knyt om.
  4. Låt påsen vila några timmar i kylen.
  5. Ta upp köttet och låt rinna av. Varva lök och kött på spett. Grilla på galler i ugnen i ca 15 minuter. Vänd spetten ett par gånger.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Blötlägg spetten i vatten om du grillar över kolbädd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g benfri lammbog eller -stek
  • 8 schalottenlökar
Marinad
  • 5 vitlöksklyftor
  • 0,8 dl olja
  • 0,8 dl rödvinsvinäger
  • 1 krm spiskummin
  • 2 krm malen kryddnejlika
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm curry
  • 1 tsk strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal
Fett: 25 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer