Ris och curryfärs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ris och curryfärs

Ta vara på den överblivna vitkålen genom att laga till denna färsrätt. Krydda med curry, paprika och vitlök. Servera med kokt ris, ananas och en grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken, ansa och skär vitkålen i mindre bitar.
  3. Fräs lök och kål i en gryta med oljan.
  4. Lägg i köttfärsen och rör om. Rör ner curry, paprika, soja och pressad vitlök. Späd med 3 dl vatten. Koka under lock ca 15 min. Krydda med 1-2 tsk salt.
  5. Låt ananasen rinna av, dela den i bitar. Blanda i det kokta riset och garnera med ananas innan servering.
  6. Servera med en grönsallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 6 dl ris (matris)
  • 4 gula lökar
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 3 msk olja
  • 1 kg nötfärs
  • 4 tsk curry
  • 4 tsk paprikapulver
  • 5 tsk soja
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt
  • 1 burk ananasringar (à 567 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1952 kJ / 467 kCal