Ris- och chorizopanna | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ris- och chorizopanna

Bjud familjen på en smaskig ris- och chorizopanna! Medan riset kokar steker du den kryddiga korven och grönsaker några minuter i stekpanna. Blanda ris, korv och mumsiga grönsaker med tabascokryddade ärter och servera med len matlagningsyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i buljongen i en traktörpanna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Skölj och strimla kålen med osthyvel eller på matberedarens rivskiva. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Skiva korven. Stek korven i en stekpanna under omrörning några minuter. Ta upp korven.
  4. Fräs lök, kål och paprika i fettet efter korven i stekpannan ca 5 min. Blanda i ärterna och krydda med salt och tabasco.
  5. Vänd ner grönsaksfräs och korv i det nykokta riset. Servera pannan med en klick matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitkål (à ca 250 g)
  • 1 röd paprika
  • 3 chorizokorvar
  • 1 dl djupfrysta gröna ärter
  • 1/2 tsk salt
  • några droppar tabasco
Lägg till i inköpslistan