Revbensspjäll five spices | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Revbensspjäll five spices

Ett smakrikt recept på kokt revbensspjäll med five spices. Du gör det härliga receptet av bland annat revbensspjäll, lök, chilifrukt, ingefära, anis, kanel, apelsin, honung och soja. Saftigt och aptitligt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 (buffè) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg revbensspjällen i en stor vid kastrull. Täck med kycklingbuljong. Koka upp och skumma av tills vätskan är "klar".
  2. Skala och skiva lök och morötter. Tillsätt alla ingredienser och låt sjuda i 1-2 timmar tills köttet är mört. Ta upp revbenen och låt svalna.
  3. Sila av vätskan och koka den tills konsistensen är sirapsliknande, ca 1 1/2 timme.
  4. Vid servering sätt ugnen på 225° C. Skär revbenen i bitar och blanda med sirapen. Stek dem i ugnen till en gyllene och knaprig yta, ca 15 minuter. Vänd runt några gånger.

För alla

Läs noga ingredienserna på buljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 10 (buffè)
  • 1 kg tjocka rimmade revbensspjäll
  • 2 l kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 3 lagerblad
  • 8 vitpepparkorn
  • 1 chilifrukt (t ex spanska peppar)
  • 1 msk hackad ingefära
  • 3 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 5 nejlikor
  • 1 skivad apelsin
  • 3 msk honung
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 2 msk soja
Lägg till i inköpslistan