Revbensspjäll five spices
Ett smakrikt recept på kokt revbensspjäll med five spices. Du gör det härliga receptet av bland annat revbensspjäll, lök, chilifrukt, ingefära, anis, kanel, apelsin, honung och soja. Saftigt och aptitligt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
10 bufféportioner
1 kg tjocka rimmade revbensspjäll
2 l kycklingbuljong (tärning + vatten)
2 gula lökar
2 morötter
3 lagerblad
8 vitpepparkorn
1 chilifrukt (t ex spanska peppar)
1 msk hackad ingefära
3 stjärnanis
1 kanelstång
5 nejlikor
1 skivad apelsin
3 msk honung
3 msk ljus sirap
1 msk fänkålsfrön
2 msk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde 6 kg till 15 pers på en jullbuffe. Allt gick åt, var visserligen två hockeyspelare med men ändå.
Ulf
2021-12-23Supergoda. Men det tar MYCKET längre tid att koka ihop vätskan. Räkna med minst 3 timmar
Marianne
2017-01-11Ett superrecept som vi ofta använder sommar som vinter.
Monica
2008-04-27