Revbensspjäll five spices

Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
6
Revbensspjäll five spices

Ett smakrikt recept på kokt revbensspjäll med five spices. Du gör det härliga receptet av bland annat revbensspjäll, lök, chilifrukt, ingefära, anis, kanel, apelsin, honung och soja. Saftigt och aptitligt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Revbensspjäll five spices

Ingredienser

10 bufféportioner
1 kg tjocka rimmade revbensspjäll
2 l kycklingbuljong (tärning + vatten)
2 gula lökar
2 morötter
3 lagerblad
8 vitpepparkorn
1 chilifrukt (t ex spanska peppar)
1 msk hackad ingefära
3 stjärnanis
1 kanelstång
5 nejlikor
1 skivad apelsin
3 msk honung
3 msk ljus sirap
1 msk fänkålsfrön
2 msk soja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde 6 kg till 15 pers på en jullbuffe. Allt gick åt, var visserligen två hockeyspelare med men ändå.

Ulf

2021-12-23

Supergoda. Men det tar MYCKET längre tid att koka ihop vätskan. Räkna med minst 3 timmar

Marianne

2017-01-11

Ett superrecept som vi ofta använder sommar som vinter.

Monica

2008-04-27

Testa liknande recept

Revbensspjäll med julmustglaze
Betyg 4.7 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Five spice ribs med kryddiga nudlar
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo
Betyg 2.9 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Limestekt revbensspjäll med sweet plum sauce
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Morfars honungsspjäll med spetskålssallad
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddsill med citron
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga