Revbensspjäll five spices

29
6
Revbensspjäll five spices

Ett smakrikt recept på kokt revbensspjäll med five spices. Du gör det härliga receptet av bland annat revbensspjäll, lök, chilifrukt, ingefära, anis, kanel, apelsin, honung och soja. Saftigt och aptitligt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Revbensspjäll five spices

Ingredienser

10 (buffè)
1 kg tjocka rimmade revbensspjäll
2 l kycklingbuljong (tärning + vatten)
2 gula lökar
2 morötter
3 lagerblad
8 vitpepparkorn
1 chilifrukt (t ex spanska peppar)
1 msk hackad ingefära
3 stjärnanis
1 kanelstång
5 nejlikor
1 skivad apelsin
3 msk honung
3 msk ljus sirap
1 msk fänkålsfrön
2 msk soja

För alla

Läs noga ingredienserna på buljongtärningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Ulf

2021-12-23

Gjorde 6 kg till 15 pers på en jullbuffe. Allt gick åt, var visserligen två hockeyspelare med men ändå.

Marianne

2017-01-11

Supergoda. Men det tar MYCKET längre tid att koka ihop vätskan. Räkna med minst 3 timmar

Monica

2008-04-27

Ett superrecept som vi ofta använder sommar som vinter.