Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Glaserat julspjäll

Glaserat julspjäll blir en garanterad succé på julbordet! Glasera revbensspjällen med honungssenap, soja, tomatpuré och olja. Kan även serveras som huvudrätt under det kallare halvåret.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp buljongen. Skala och skär moroten i bitar. Skala och skiva löken. Lägg i revbensspjäll, morot, lök, salt, lagerblad och pepparkorn. Sjud spjället 6-8 minuter.
  3. Rör ut senapen med soja, olja och tomatpuré. Ta upp spjället. Låt rinna av väl.
  4. Lägg det på ett galler i en långpanna. Stek det ca 5 minuter. Vänd spjället och stek ytterligare 5 minuter. Pensla med glasyren. Stek till vacker färg, varje sida 5 minuter.
  5. Skär spjället i bitar. Servera det nystekt eller kallt på julens smörgåsbord eller som huvudrätt med rödkål och ett gott potatismos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg revbensspjäll (tunnskuret)
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
Glasyr
  • 2 msk fransk honungssenap (Honey Dijon)
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1/2 dl olja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer