Glaserat julspjäll
Glaserat julspjäll blir en garanterad succé på julbordet! Glasera revbensspjällen med honungssenap, soja, tomatpuré och olja. Kan även serveras som huvudrätt under det kallare halvåret.
Ingredienser
4 portioner
1 kg revbensspjäll (tunnskuret)
1 l grönsaksbuljong
1 morot
1 lök
1/2 tsk salt
1 lagerblad
5 vitpepparkorn
Glasyr
2 msk fransk honungssenap (Honey Dijon)
1 msk japansk soja
1/2 msk tomatpuré
1/2 dl olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Koka/sjud spjällen i "portsionsbitar" i ca: 1 tim. INTE 6-8 min !!!! Och byt ut tomatpurèn mot riven/torkad ingefära,så får ni ett smaskigt spjäll på Julbordet.....:)
Robert
2010-12-31låter som om det är väldigt kort tid- sjudes 6-8 min o sen i ugnen 19 min. ??
Ingrid
2010-12-17Revbensspjällen blev julbordets stora succé. Rekommenderas varmt!
Agneta
2006-01-04