Glaserat julspjäll

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
5
Glaserat julspjäll

Glaserat julspjäll blir en garanterad succé på julbordet! Glasera revbensspjällen med honungssenap, soja, tomatpuré och olja. Kan även serveras som huvudrätt under det kallare halvåret.

Glaserat julspjäll

Ingredienser

4 portioner
1 kg revbensspjäll (tunnskuret)
1 l grönsaksbuljong
1 morot
1 lök
1/2 tsk salt
1 lagerblad
5 vitpepparkorn

Glasyr

2 msk fransk honungssenap (Honey Dijon)
1 msk japansk soja
1/2 msk tomatpuré
1/2 dl olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Koka/sjud spjällen i "portsionsbitar" i ca: 1 tim. INTE 6-8 min !!!! Och byt ut tomatpurèn mot riven/torkad ingefära,så får ni ett smaskigt spjäll på Julbordet.....:)

Robert

2010-12-31

låter som om det är väldigt kort tid- sjudes 6-8 min o sen i ugnen 19 min. ??

Ingrid

2010-12-17

Revbensspjällen blev julbordets stora succé. Rekommenderas varmt!

Agneta

2006-01-04

Testa liknande recept

Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med kumquats
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll five spices
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga