Rimmade spjäll med chiliglaze

Betyg 4.8 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
4.8Världens godaste
Rimmade spjäll med chiliglaze

Dessa rimmade spjäll med chiliglaze passar perfekt på buffébordet. Låt dina revbensspjäll rimmas i kyl några dygn innan du kokar dem med morot och lök. Pensla de färdigkokta, möra köttbitarna med glaze och ställ i ugn en stund före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Rimmade spjäll med chiliglaze

Ingredienser

6 portioner

Rimning

5 liter vatten
5 1/2 dl salt
1 dl socker
2 kg tjocka revbensspjäll
1 sats chiliglaze (se länk nedan under steg 6)

Lag

1 gul lök
1 morot
2 lagerblad
3 msk timjan
10 vitpepparkorn

Gör så här

02:00:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Kan man koka revbenen dagen innan man ska äta dem?

    Pernilla

    Hej Pernilla! Ja, det går superbra! God jul.//Tove

    ICA-köket

  • https://www.ica.se/recept/chiliglaze-713215/

    Sara

    Tack Sara! Vi har nu uppdaterat länken så att den ska fungera igen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Ingen länk till Glazen :(

    Andreas

  • Det här receptet är familjens favorit på julbordet. Hänger med från år till år. Mört, smakrikt och lätt att göra.

    Matz

  • Jättegott. Så mört och fint.

    Carina

Testa liknande recept

  • Glaserat julspjäll
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mormors revbensspjällsgryta
    Betyg 3.5 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll five spices
    Betyg 4.1 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad