Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad

Somrigt, fräscht och matigt mättande. Kombinationen torsk med sparris och äpple blir en upplevelse smaklökarna sent glömmer. Färskpotatis och rädisor i salladen blir pigga tillbehör. Och avslutningsvis majonnäs med pepparrot, en ny sommarfavorit!

Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad

Ingredienser

4 portioner

Torsk

5 dl vatten
1 1/2 msk salt
500 g torskrygg

Sallad

500 g färskpotatis
500 g grön sparris
1/2 grönt äpple
1/2 knippe rädisor
2 hjärtsallad
20 g färsk dill
2 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
salt
svartpeppar

Majonnäs

2 msk färsk riven pepparrot
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 dl olja

Gör så här

01:00:00
00:02:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Fantastiskt gott! Slog i en skvätt äppelcidervinäger i majjon - för syra. Den kanske var bortglömd i receptet? Torskryggen rimmades tre h innan den kördes i rökskåpet.

    Göran

    Hej Göran! Tack för tipset och vinägern är inte bortglömd utan den här gången är det tänkt att vara utan syra. Men det går naturligtvis att tillsätta om man önskar. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Riktigt gott! Särskilt med majjon till.

    Linnea

Testa liknande recept

  • Torsk med gubbröra och ärtskott
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad