Rimmad oxbringa, krossad potatis samt äpple- och pepparrotsyoghurt i tunnbröd

Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rimmad oxbringa, krossad potatis samt äpple- och pepparrotsyoghurt i tunnbröd

Rimmad oxbringa med äpple- och pepparrotsyoghurt är ett klassiskt långkok kryddat med vitpeppar, lök och lagerblad. Låt bringan sjuda smältande mör för att sedan vila i kylen över natt. Blanda äpplen och pepparrot med yoghurt och gör potatismos av sparrispotatis och lök. Servera med sallad i mjukt tunnbröd.

Rimmad oxbringa, krossad potatis samt äpple- och pepparrotsyoghurt i tunnbröd

Ingredienser

4 portioner
1 kg rimmad oxbringa
1 morot
1 gul lök
6 vitpepparkorn
3 lagerblad
vatten
900 g sparrispotatis
2 rödlökar
1 grönsaksbuljongtärning
flingsalt
peppar
2 äpplen (Granny Smith)
2 msk färskriven pepparrot
2 dl matlagningsyoghurt

TIll servering

krispsallad
mjukt tunnbröd

Gör så här

03:00:00
Koka i tryckkokare: Följ receptet men minska på mängden vätska till 2 dl vatten (för 4 port). Koka ca 1 1/2 timme.
01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Plockade upp kött ur frysen för att testa detta receptet, men livet kom emellan. Slutade med att jag bara tillagade köttet innan det blev förstört. Wow, vilket pålägg det blev!Tillsamman med en klick senap på mackan så påminner det väldigt mycket om julskinka fast i nöt-format. Ibland blir det inte som man tänkt dig, men bra ändå 😋

    Jessica

Näringsvärde per portion

Energi5411 KJ / 1293 kCal
Fett71.7 g
Kolhydrater70.9 g
Protein87.3 g

Testa liknande recept

  • Mjuk korint- och aprikoskaka
    Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad