Rimmad örtkycklingfilé

Denna rimmade örtkycklingfilé serveras kall tillsammans med en smarrig marinad gjord av örter, vin, kokspad och kajennpeppar. Låt filéerna rimmas i några timmar innan du kokar dem i en härlig lag som de gärna får stå i över natten. Supergott!

Ingredienser
25 portioner
2 l vatten
1 1/2 dl salt
1/2 dl socker
25 kycklingfiléer
Lag till kokning
vatten
1 knippe persilja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 lagerblad
1 msk vitpepparkorn
Marinad
2 dl hackade örter t ex persilja, basilika
1 dl kokspad
1 dl vitt vin
1 tsk kajennpeppar
Gör så här
08:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stGjorde denna rätt till 70 personer - serverade potatiskaka och balsamicosås till - fungerade utmärkt, kunde förberedas vilket underlättade.
Ing-britt
Låter lite tråkig men var toppen att göra till många. Bra att förbereda och lätt att lägga upp på buffébordet. Alla (mellan 8 och 80år) tyckte att det var gott. Serverades med en festlig pastasallad till - även den fr ICA - och lätt att förbereda. Rekommenderas till större kalas!
Anne
Jag vill gärna prova receptet, men har en fråga. Det står att man ska blanda vatten med salt och socker, men hur mycket socker??
Magdalena