Rimmad örtkycklingfilé

4
4
Rimmad örtkycklingfilé

Denna rimmade örtkycklingfilé serveras kall tillsammans med en smarrig marinad gjord av örter, vin, kokspad och kajennpeppar. Låt filéerna rimmas i några timmar innan du kokar dem i en härlig lag som de gärna får stå i över natten. Supergott!

Rimmad örtkycklingfilé

Ingredienser

25
2 l vatten
1 1/2 dl salt
1/2 dl socker
25 kycklingfiléer

Lag till kokning

vatten
1 knippe persilja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 lagerblad
1 msk vitpepparkorn

Marinad

2 dl hackade örter t ex persilja, basilika
1 dl kokspad
1 dl vitt vin
1 tsk kajennpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Ing-britt

2007-07-23

Gjorde denna rätt till 70 personer - serverade potatiskaka och balsamicosås till - fungerade utmärkt, kunde förberedas vilket underlättade.

Anne

2005-09-12

Låter lite tråkig men var toppen att göra till många. Bra att förbereda och lätt att lägga upp på buffébordet. Alla (mellan 8 och 80år) tyckte att det var gott. Serverades med en festlig pastasallad till - även den fr ICA - och lätt att förbereda. Rekommenderas till större kalas!

Magdalena

2003-07-16

Jag vill gärna prova receptet, men har en fråga. Det står att man ska blanda vatten med salt och socker, men hur mycket socker??