Rimmad örtkycklingfilé
Denna rimmade örtkycklingfilé serveras kall tillsammans med en smarrig marinad gjord av örter, vin, kokspad och kajennpeppar. Låt filéerna rimmas i några timmar innan du kokar dem i en härlig lag som de gärna får stå i över natten. Supergott!
Ingredienser
25 portioner
2 l vatten
1 1/2 dl salt
1/2 dl socker
25 kycklingfiléer
Lag till kokning
vatten
1 knippe persilja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 lagerblad
1 msk vitpepparkorn
Marinad
2 dl hackade örter t ex persilja, basilika
1 dl kokspad
1 dl vitt vin
1 tsk kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde denna rätt till 70 personer - serverade potatiskaka och balsamicosås till - fungerade utmärkt, kunde förberedas vilket underlättade.
Ing-britt
2007-07-23Låter lite tråkig men var toppen att göra till många. Bra att förbereda och lätt att lägga upp på buffébordet. Alla (mellan 8 och 80år) tyckte att det var gott. Serverades med en festlig pastasallad till - även den fr ICA - och lätt att förbereda. Rekommenderas till större kalas!
Anne
2005-09-12Jag vill gärna prova receptet, men har en fråga. Det står att man ska blanda vatten med salt och socker, men hur mycket socker??
Magdalena
2003-07-16