Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rimmad örtkycklingfilé

Denna rimmade örtkycklingfilé serveras kall tillsammans med en smarrig marinad gjord av örter, vin, kokspad och kajennpeppar. Låt filéerna rimmas i några timmar innan du kokar dem i en härlig lag som de gärna får stå i över natten. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vatten med salt och socker. Rör tills saltet löst sig. Lägg kycklingfiléerna i 1 eller 2 bunkar eller grytor (för 25 port). Häll över lagen. Låt stå kallt ca 8 tim.
  2. Ta upp filéerna och spola hastigt av med kallt vatten. Lägg filéerna i en gryta. Häll på kallt vatten så att det precis täcker. Låt koka upp och skumma ev.
  3. Lag till kokning: Lägg i persiljekvistar, skalad och klyftad lök och vitlök, lagerblad och pepparkorn. Sjud kycklingen ca 10 min. Ta upp och skär ett snitt i en filé och se om de är genomkokta, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Låt filéerna kallna i lagen. Ta upp filéerna och lägg på fat.
  4. Marinad: Blanda örter med kokspad och vin. Skeda marinaden över kycklingen. Låt stå kallt innan servering.
  5. Kycklingen kan kokas dagen innan servering och ligga kvar i kokspadet.

Ingredienser

Portioner: 25
  • 2 l vatten
  • 1 1/2 dl salt
  • 1/2 dl socker
  • 25 kycklingfiléer
Lag till kokning
  • vatten
  • 1 knippe persilja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 lagerblad
  • 1 msk vitpepparkorn
Marinad
  • 2 dl hackade örter t ex persilja, basilika
  • 1 dl kokspad
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer