Rimmad örtkycklingfilé

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
4
Rimmad örtkycklingfilé

Denna rimmade örtkycklingfilé serveras kall tillsammans med en smarrig marinad gjord av örter, vin, kokspad och kajennpeppar. Låt filéerna rimmas i några timmar innan du kokar dem i en härlig lag som de gärna får stå i över natten. Supergott!

Rimmad örtkycklingfilé

Ingredienser

25 portioner
2 l  vatten
1 1/2 dl  salt
1/2 dl  socker
25   kycklingfiléer

Lag till kokning

vatten
1   knippe persilja
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
3   lagerblad
1 msk  vitpepparkorn

Marinad

2 dl  hackade örter t ex persilja, basilika
1 dl  kokspad
1 dl  vitt vin
1 tsk  kajennpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde denna rätt till 70 personer - serverade potatiskaka och balsamicosås till - fungerade utmärkt, kunde förberedas vilket underlättade.

Ing-britt

2007-07-23

Låter lite tråkig men var toppen att göra till många. Bra att förbereda och lätt att lägga upp på buffébordet. Alla (mellan 8 och 80år) tyckte att det var gott. Serverades med en festlig pastasallad till - även den fr ICA - och lätt att förbereda. Rekommenderas till större kalas!

Anne

2005-09-12

Jag vill gärna prova receptet, men har en fråga. Det står att man ska blanda vatten med salt och socker, men hur mycket socker??

Magdalena

2003-07-16

Testa liknande recept

Surkål med fläsklägg och bratwurst
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammsylta
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med citron
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos
Betyg 3.5 av 5.
268 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmade spjäll med chiliglaze
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga