Lammsylta

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Lammsylta

Suverän lammsylta att servera på julbordet. Kryddpeppar, lagerblad, dill och torrt vitt vin ger underbar smak åt denna sylta. Lammsyltan är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg och kan ätas av alla.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Lammsylta

Ingredienser

1 stor form
1 1/2 kg  lammkött med ben, t ex bog (1 1/2 kg kött med ben = ca 500 g kokt rent kött)
2 tsk  salt /liter vatten
10 - 13   vitpepparkorn
10 - 15   kryddpepparkorn
2   lagerblad
1 tsk  timjan
några dillstjälkar
1   gul lök

Lag

8   gelatinblad
5 dl  kokspad
1/2 dl  torrt, vitt vin
1/2 tsk  socker
1 dl  hackad dill

För alla

Lammsylta är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Syltan går utmärkt att frysa. Gör den då i en stor form. När man sedan tinar den måste den hettas upp, exempelvis i en stor kastrull, och stelna på nytt. Då kan man fördela syltan i små formar om man vill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Ta bort syltan från saft- och syltrecepten!

Marianne

2014-06-29

Testa liknande recept

Hannes citronlamm
Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillkött
Betyg 4 av 5.
168 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta från Berlin
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Irländsk gryta
Betyg 2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta
Betyg 2.5 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mild lammcurry
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga