Lammsylta

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lammsylta

Suverän lammsylta att servera på julbordet. Kryddpeppar, lagerblad, dill och torrt vitt vin ger underbar smak åt denna sylta. Lammsyltan är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg och kan ätas av alla.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Lammsylta

Ingredienser

1 stor form
1 1/2 kg lammkött med ben, t ex bog (1 1/2 kg kött med ben = ca 500 g kokt rent kött)
2 tsk salt /liter vatten
10 - 13 vitpepparkorn
10 - 15 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 tsk timjan
några dillstjälkar
1 gul lök

Lag

8 gelatinblad
5 dl kokspad
1/2 dl torrt, vitt vin
1/2 tsk socker
1 dl hackad dill

Gör så här

01:00:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat

Kommentar

Ta bort syltan från saft- och syltrecepten!

Marianne

2014-06-29

Testa liknande recept

Hannes citronlamm
Betyg 3.4 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dillkött
Betyg 4 av 5.184 personer har röstat
Receptet har 42 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Lammgryta från Berlin
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Irländsk gryta
Betyg 2.1 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rogan Josh - indisk lammgryta
Betyg 3 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mild lammcurry
Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad