Lammsylta
Suverän lammsylta att servera på julbordet. Kryddpeppar, lagerblad, dill och torrt vitt vin ger underbar smak åt denna sylta. Lammsyltan är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg och kan ätas av alla.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002
Ingredienser
1 stor form
1 1/2 kg lammkött med ben, t ex bog (1 1/2 kg kött med ben = ca 500 g kokt rent kött)
2 tsk salt /liter vatten
10 - 13 vitpepparkorn
10 - 15 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 tsk timjan
några dillstjälkar
1 gul lök
Lag
8 gelatinblad
5 dl kokspad
1/2 dl torrt, vitt vin
1/2 tsk socker
1 dl hackad dill
För alla
Lammsylta är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Syltan går utmärkt att frysa. Gör den då i en stor form. När man sedan tinar den måste den hettas upp, exempelvis i en stor kastrull, och stelna på nytt. Då kan man fördela syltan i små formar om man vill.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ta bort syltan från saft- och syltrecepten!
Marianne
2014-06-29