Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grillat päron med lagrad ost och tranbärshonung

Recept på en läcker efterrätt med grillade päronhalvor med honung, tranbär och mandel. Servera med en extra lagrad ost och njut av blandningen av det söta med det starka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna och hacka grovt.
  2. Hacka tranbären grovt. Koka upp honung och balsamvinäger med tranbären och låt svalna. Vänd ner mandeln.
  3. Skär päronen i halvor och kärna ur. Pensla med smält smör och grilla sakta, på indirekt värme ca 10 minuter. Vänd då och då. 
  4. Servera osten med grillade päron och tranbärshonung.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl skållad mandel
  • 1/2 dl torkade tranbär
  • 3 msk flytande honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 fasta päron (gärna conference)
  • 2 msk smält smör
  • ca 165 g lagrad ost
Lägg till i inköpslistan