Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Risotto med feta

Smakrikt recept på krämig risotto med feta. Receptet är vegetariskt och du gör det av bland annat schalottenlök, vitlök, avorioris, örter, citron och fetaost. Servera med härliga, grillade skivor av tomat och zucchini!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp vatten och fondgelé.
  2. Fräs lök, vitlök och ris i 1/4 av oljan. Tillsätt hälften av buljongen och koka riset på svag värme utan lock. Rör om då och då. Tillsätt sedan mer buljong i omgångar allt eftersom den sugs upp. Sammanlagd koktid ca 20 minuter (Riset ska vara mjukt på utsidan och ha en liten kärna i mitten).
  3. Grönsaker: Skär tomaterna i halvor och skivor av zucchinin. Pensla zucchinin med lite olja. Grilla grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
  4. Mixa örterna och citronskal i resten av oljan. Rör ner den i riset. Smula över fetaosten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera risotton med tomater, zucchini och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut fetaosten mot laktosfri salladsost.

Tips

Passar bra servera till stekt fisk eller att blanda ner räkor i risotton.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 schalottenlök eller liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 9 dl vatten
  • 1 1/2 fondgelé med grönsakssmak
  • 3 dl avorioris
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl örter t ex timjan, basilika, oregano eller persilja
  • rivet skal av 1 citron
  • 200 g fetaost
  • salt och peppar
Grillade grönsaker
  • 4 tomater
  • 1 zucchini
  • olivolja till pensling
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?