Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med grönsakscouscous

Denna saftiga kyckling ger du smak av både timjan och citron under tillagningen och den passar perfekt med de rostade grönsakerna i couscous. Servera kyckling och grönsakscouscous med ajvar relish blandat i matyoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär  rödlökar i tjocka klyftor. Dela och kärna ur paprikor. Dela varje paprikahalva på mitten. Skär citronen i skivor. Lägg ut kycklingklubbor, lök och paprika på en bakpappersklädd plåt.
  3. Ringla hälften av olivoljan över grönsakerna och pensla kycklingen med resten av oljan. Krydda med timjan, salt och peppar. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Lägg citronskivorna på kycklingen efter halva tiden.
  4. Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Blanda couscousen med lök och paprika. Servera kycklingen med couscousen och matyoghurt blandat med ajvar relish och lite salt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor i olika färg
  • 1 citron
  • 4 kycklingklubbor (4 kycklingklubbor motsvarar ca 900 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 dl couscous
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 0,8 dl ajvar relish
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer