Ribbenstek med cider

Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Ribbenstek med cider

Uppskattad och otroligt smakrik sidfläsk som stekts knaprigt. Köttet tar åt sig av äppelcidern och det blir mört och fint. Servera ribbensteken med bakade rödbetor med getost och valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Ribbenstek med cider

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg färskt eller rimmat sidfläsk i bit med svålen kvar (eller skivat sidfläsk)
1 msk peppar
4 tsk salt
ca 5 dl äppelcider (gärna torr)

Gör så här

00:20:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Väldigt lyckad med det knapriga ytan. Hade potatishalvor till med en kall crème fraiche sås till plus stekta blandade grönsaker till.

    Annika

  • Jag tyckte det här receptet verkade spännande så jag lagade det en lördagskväll. Äldsta dottern var på besök och enligt henne var det en av de godaste rätterna hon ätit på länge! Maken tyckte också att det var mycket gott. Trots en väl tilltagen bit sidfläsk var det helt tomt på faten. Den knapriga svålen var allra mest uppskattad.

    Ewa

  • Jag gjorde steken på ekologisk gris och det blev jättegott. Vi gillar knaprig svål och hade kunnat äta mer

    Git

Testa liknande recept

  • Grillat sidfläsk
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskfilé med sidfläsk
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Balsamicofilé med tryffelkantareller
    Betyg 4.1 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hemgjord älgkorv
    Betyg 3.1 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad