Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås

2
0
Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås

Det salta bastanta sidfläsket, spetskålen, den syrliga fräscha äppelcidersåsen och de gröna granna ärtorna utgör tillsammans en livfull och bedårande rätt med en utmärkt kombination av smaker.

Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås

Ingredienser

4 portioner
3 msk smör eller margarin
1 spetskålshuvud
salt och peppar
2 svenska äpplen t ex Gravensteiner
1 rödlök
1 1/2 dl äppelcider
1 1/2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
4/5 msk majsstärkelse
2 dl frysta ärtor
1/2 dl grovhackad persilja
600 g skivat rimmat sidfläsk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer