Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås

Det salta bastanta sidfläsket, spetskålen, den syrliga fräscha äppelcidersåsen och de gröna granna ärtorna utgör tillsammans en livfull och bedårande rätt med en utmärkt kombination av smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält matfettet. Ansa och skär spetskålen i halvor. Skär bort rotstocken och skär kålen i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnssäker form, ringla över matfettet och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen 15-20 minuter.
  3. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Skala och hacka löken grovt. Blanda cider, vatten och buljongtärning i en kastrull. Lägg i äpple och lök koka i ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten, låt det koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Koka upp strax innan servering med ärter och persilja.
  4. Lägg fläsket i en kall stekpanna och stek på dryg medelvärme ca 5 minuter på varje sida.
  5. Servera stekt fläsk med cidersås, spetskål och skalpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 spetskålshuvud
  • salt och peppar
  • 2 svenska äpplen t ex Gravensteiner
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl äppelcider
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 0,8 msk maizena majsstärkelse
  • 2 dl frysta ärter
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • 600 g skivat rimmat sidfläsk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?