Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
1
Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås

Det salta bastanta sidfläsket, spetskålen, den syrliga fräscha äppelcidersåsen och de gröna granna ärtorna utgör tillsammans en livfull och bedårande rätt med en utmärkt kombination av smaker.

Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås

Ingredienser

4 portioner
3 msk smör eller margarin
1 spetskålshuvud
salt
peppar
2 svenska äpplen t ex Gravensteiner
1 rödlök
1 1/2 dl äppelcider
1 1/2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
4/5 msk majsstärkelse
2 dl frysta ärtor
1/2 dl grovhackad persilja
600 g skivat rimmat sidfläsk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Ska smöret smältas? Annars går det inte att ringla över det.

Lotti

2024-01-15

Testa liknande recept

Ribbenstek med cider
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ciderkokt kyckling med äpple och lök
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cider med smak av äppelpaj
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppelmimosa
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga