Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås
![Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26156/cf_259/stekt_flask_med_spetskal_och_appelcidersas.jpg)
Det salta bastanta sidfläsket, spetskålen, den syrliga fräscha äppelcidersåsen och de gröna granna ärtorna utgör tillsammans en livfull och bedårande rätt med en utmärkt kombination av smaker.
![Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26156/cf_259/stekt_flask_med_spetskal_och_appelcidersas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 msk smör eller margarin
1 spetskålshuvud
salt och peppar
2 svenska äpplen t ex Gravensteiner
1 rödlök
1 1/2 dl äppelcider
1 1/2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
4/5 msk majsstärkelse
2 dl frysta ärtor
1/2 dl grovhackad persilja
600 g skivat rimmat sidfläsk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ska smöret smältas? Annars går det inte att ringla över det.
Lotti
2024-01-15