Balsamicofilé med tryffelkantareller

61
23
Balsamicofilé med tryffelkantareller

Bjud dina gäster på en matupplevelse. Denna balsamicofilé med tryffelkantareller har fantastiska smaker som gifter sig med varandra. Fläskfilé serverad med balsamicosås och tryffelkantareller med äpple, sidfläsk och tryffel.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Balsamicofilé med tryffelkantareller

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
1/2 msk smör eller olja att steka i
2 krm salt
1 krm peppar
flingsalt och svartpeppar att strö över

Tryffelkantareller

200 g rimmat sidfläsk
1 syrligt äpple
200 g rensade kantareller
2 tsk tryffelolja
1 påse rucola (à 70 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Lisa

2022-11-27

Detta har jag lagat flera gånger och det är sååå gott. Har bytt ut kantareller till annan svamp och uteslutit tryffelolja. Det blir lite olika varje gång men ändå alltid så gott. Jättebra bjudrätt.

Åsa

2021-08-07

Supergott! Ska laga vid tillfälle när vi har gäster också.

Natalie

2019-08-24

En av de godaste rätterna jag har lagat.

Näringsvärde per portion

Energi 2310 KJ / 550 kCal
Fett 32 g
Läs mer om näringsvärden