Balsamicofilé med tryffelkantareller
Bjud dina gäster på en matupplevelse. Denna balsamicofilé med tryffelkantareller har fantastiska smaker som gifter sig med varandra. Fläskfilé serverad med balsamicosås och tryffelkantareller med äpple, sidfläsk och tryffel.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
1/2 msk smör eller olja att steka i
2 krm salt
1 krm peppar
flingsalt och svartpeppar att strö över
Tryffelkantareller
200 g rimmat sidfläsk
1 syrligt äpple
200 g rensade kantareller
2 tsk tryffelolja
1 påse rucola (à 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett32 g
Kommentarer
Blev hemmagjord potaisklyftor och morötter passa utmärkt till tycker jag. Jag brukar ha i svamp bacon och äpplen och såsen när de är 10 minuterna på köttet så får de gå tillsammans blev mums
Emma
2023-01-31Detta har jag lagat flera gånger och det är sååå gott. Har bytt ut kantareller till annan svamp och uteslutit tryffelolja. Det blir lite olika varje gång men ändå alltid så gott. Jättebra bjudrätt.
Lisa
2022-11-27Supergott! Ska laga vid tillfälle när vi har gäster också.
Åsa
2021-08-07