Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Balsamicofilé med tryffelkantareller

Bjud dina gäster på en matupplevelse. Denna balsamicofilé med tryffelkantareller har fantastiska smaker som gifter sig med varandra. Fläskfilé serverad med balsamicosås och tryffelkantareller med äpple, sidfläsk och tryffel.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, salt och peppar i ca 3 minuter.
  3. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Bryn runt om i panna i smör eller olja. Salta, peppra och pensla på lite sås.
  4. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugn 20-25 minuter tills innertemperaturen når ca 67°C.
  5. Tryffelkantareller: Fintärna fläsk och äpple. Stek fläsk och kantareller knaprigt i panna och låt rinna av på papper. Blanda med äpple, tryffelolja och ruccola.
  6. Skiva fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med tryffelkantarellerna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Servera med Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl balsamvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • 1/2 msk smör eller olja att steka i
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • flingsalt och svartpeppar att strö över
Tryffelkantareller
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 1 syrligt äpple
  • 200 g rensade kantareller
  • 2 tsk tryffelolja
  • 1 påse ruccola (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2310 kJ / 550 kCal
Fett: 32 g
Läs mer om näringsvärden