Barbecuegrillade revbensspjäll

Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat
0
Barbecuegrillade revbensspjäll

Tjocka revbensspjäll är läckra att grilla. Fläskköttet är dessutom tacksamt att smaksätta, här med både en kryddig paprika- och chilirubb och en glaze med kaffe och konjak.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Barbecuegrillade revbensspjäll

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg  tjocka revbensspjäll (knäckta)
olja

Paprika- och chilirubb

1 msk  rökt paprikapulver
1 msk  paprikapulver
2 tsk  vitlökspulver
2 tsk  malen kanel
1 tsk  anchochilipulver
1 tsk  farinsocker
1/2 msk  nymald svartpeppar

Kaffe- och konjaksglaze

1   rödlök
1   morot
2 msk  smör
2 msk  konjak
3 msk  farinsocker
1 msk  dijonsenap
1 dl  ketchup
1 msk  snabbkaffepulver
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg,
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj laktosfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3712 KJ / 887 kCal
Fett61 g
Salt4.8 g
Kolhydrater13 g
Protein68 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamkryddade revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Revbensspjäll med kumquats
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Texas Smoke-glaze
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kaffe- och konjaksglaze
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Revbensspjäll med honung och chili
Betyg 3.1 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga