Barbecuegrillade revbensspjäll
Tjocka revbensspjäll är läckra att grilla. Fläskköttet är dessutom tacksamt att smaksätta, här med både en kryddig paprika- och chilirubb och en glaze med kaffe och konjak.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll (knäckta)
olja
Paprika- och chilirubb
1 msk rökt paprikapulver
1 msk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk malen kanel
1 tsk anchochilipulver
1 tsk farinsocker
1/2 msk nymald svartpeppar
Kaffe- och konjaksglaze
1 rödlök
1 morot
2 msk smör
2 msk konjak
3 msk farinsocker
1 msk dijonsenap
1 dl ketchup
1 msk snabbkaffepulver
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3712 KJ / 887 kCal
Fett61 g
Salt4.8 g
Kolhydrater13 g
Protein68 g
Kommentarer