Barbecuegrillade revbensspjäll

Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat
0
Barbecuegrillade revbensspjäll

Tjocka revbensspjäll är läckra att grilla. Fläskköttet är dessutom tacksamt att smaksätta, här med både en kryddig paprika- och chilirubb och en glaze med kaffe och konjak.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Barbecuegrillade revbensspjäll

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg  tjocka revbensspjäll (knäckta)
olja

Paprika- och chilirubb

1 msk  rökt paprikapulver
1 msk  paprikapulver
2 tsk  vitlökspulver
2 tsk  malen kanel
1 tsk  anchochilipulver
1 tsk  farinsocker
1/2 msk  nymald svartpeppar

Kaffe- och konjaksglaze

1   rödlök
1   morot
2 msk  smör
2 msk  konjak
3 msk  farinsocker
1 msk  dijonsenap
1 dl  ketchup
1 msk  snabbkaffepulver
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg,
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj laktosfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3712 KJ / 887 kCal
Fett61 g
Salt4.8 g
Kolhydrater13 g
Protein68 g

Testa liknande recept

Revbensspjäll med kumquats
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Texas Smoke-glaze
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kaffe- och konjaksglaze
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Revbensspjäll med honung och chili
Betyg 3.1 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Buljongkokta revben
Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärsketchup
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga