Five spice ribs med kryddiga nudlar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Five spice ribs med kryddiga nudlar

Revbensspjäll med smak av stjärnanis, fänkål, sishuanpeppar, anis, nejlikor och kanel. Det mustiga köttet serveras med neutrala risnudlar och savoykål samt morötter i buljong.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Kryddblandning: Stöt de hela kryddorna i en mortel. Blanda dem med de malda kryddorna.
  3. Ribs: Gnid in saltet och kryddblandningen på båda sidor av köttet och lägg det i en ugnssäker form. Häll på vatten så att det når ca 2 cm upp i formen. Sätt den mitt i ugnen. Vänd då och då på köttet och späd med vatten när det börjar bli torrt. Låt det steka ca 4 timmar. Blanda soja och honung, pensla det på båda sidorna av köttet de sista 30 minuterna av stektiden.
  4. Grönsaker: Skala och skär morötterna på snedden.
  5. Blanda buljongen med stekskyn från revbensspjället. Koka morötter och savoymix (eller savoykål) ca 4 minuter i buljongen.
  6. Nudlar: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Låt nudlarna rinna av. Lägg ner dem och tomaterna i buljongen med grönsakerna. Blanda om och låt det koka upp.
  7. Skär upp köttet och lägg på ett fat.
  8. Servera nudlarna och grönsakerna i buljongen med revbensspjällen.

För alla

Kontrollera ingredienserna på buljongen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Kryddblandning
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 tsk sichuanpeppar eller svartpeppar och anis (2 tsk sichuanpeppar motsvarar 1/2 tsk svartpeppar och 1/2 tsk anis)
  • 1/2 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald kanel
Ribs
  • ca 1 kg tjocka revbensspjäll av rapsgris
  • 2 tsk salt
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk flytande honung
Grönsaker
  • 2 morötter
  • 275 g savoymix eller savoykål skuren i bitar (275 g savoymix motsvarar 1/2 litet savoykål skuret i bitar)
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
Nudlar
  • 4 port risnudlar
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3182 kJ / 761 kCal