Five spice ribs med kryddiga nudlar

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Five spice ribs med kryddiga nudlar

Revbensspjäll med smak av stjärnanis, fänkål, sishuanpeppar, anis, nejlikor och kanel. Det mustiga köttet serveras med neutrala risnudlar och savoykål samt morötter i buljong.

Five spice ribs med kryddiga nudlar

Ingredienser

4 portioner

Kryddblandning

1 stjärnanis
1 tsk fänkålsfrö
2 tsk sichuanpeppar eller svartpeppar och anis (2 tsk sichuanpeppar motsvarar 1/2 tsk svartpeppar och 1/2 tsk anis)
1/2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald kanel

Ribs

ca 1 kg tjocka revbensspjäll av rapsgris
2 tsk salt
2 msk japansk soja
2 msk flytande honung

Grönsaker

2 morötter
275 g savoymix eller savoykål skuren i bitar (275 g savoymix motsvarar 1/2 litet savoykål skuret i bitar)
5 dl hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)

Nudlar

4 port risnudlar
250 g körsbärstomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3182 KJ / 761 kCal
Fett35.2 g
Salt6.1 g
Kolhydrater62.1 g
Protein49.1 g

Testa liknande recept

Kryddiga revben med apelsin
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Revbensspjäll med julmustglaze
Betyg 4.7 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Revbensspjäll med söt soja, vitlök och purjo
Betyg 2.9 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morfars honungsspjäll med spetskålssallad
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga