Five spice ribs med kryddiga nudlar
Revbensspjäll med smak av stjärnanis, fänkål, sishuanpeppar, anis, nejlikor och kanel. Det mustiga köttet serveras med neutrala risnudlar och savoykål samt morötter i buljong.
Ingredienser
4 portioner
Kryddblandning
1 stjärnanis
1 tsk fänkålsfrö
2 tsk sichuanpeppar eller svartpeppar och anis (2 tsk sichuanpeppar motsvarar 1/2 tsk svartpeppar och 1/2 tsk anis)
1/2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald kanel
Ribs
ca 1 kg tjocka revbensspjäll av rapsgris
2 tsk salt
2 msk japansk soja
2 msk flytande honung
Grönsaker
2 morötter
275 g savoymix eller savoykål skuren i bitar (275 g savoymix motsvarar 1/2 litet savoykål skuret i bitar)
5 dl hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
Nudlar
4 port risnudlar
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3182 KJ / 761 kCal
Fett35.2 g
Salt6.1 g
Kolhydrater62.1 g
Protein49.1 g
Kommentarer