Five spice ribs med kryddiga nudlar

7
0
Five spice ribs med kryddiga nudlar

Revbensspjäll med smak av stjärnanis, fänkål, sishuanpeppar, anis, nejlikor och kanel. Det mustiga köttet serveras med neutrala risnudlar och savoykål samt morötter i buljong.

Five spice ribs med kryddiga nudlar

Ingredienser

4 portioner

Kryddblandning

1 stjärnanis
1 tsk fänkålsfrö
2 tsk sichuanpeppar eller svartpeppar och anis (2 tsk sichuanpeppar motsvarar 1/2 tsk svartpeppar och 1/2 tsk anis)
1/2 tsk malda nejlikor
1 tsk mald kanel

Ribs

ca 1 kg tjocka revbensspjäll av rapsgris
2 tsk salt
2 msk japansk soja
2 msk flytande honung

Grönsaker

2 morötter
275 g savoymix eller savoykål skuren i bitar (275 g savoymix motsvarar 1/2 litet savoykål skuret i bitar)
5 dl hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)

Nudlar

4 port risnudlar
250 g körsbärstomater

För alla

Kontrollera ingredienserna på buljongen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3182 KJ / 761 kCal
Fett 35.2 g
Salt 6.1 g
Kolhydrater 62.1 g
Protein 49.1 g
Läs mer om näringsvärden