Five spice ribs med kryddiga nudlar

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Five spice ribs med kryddiga nudlar

Revbensspjäll med smak av stjärnanis, fänkål, sishuanpeppar, anis, nejlikor och kanel. Det mustiga köttet serveras med neutrala risnudlar och savoykål samt morötter i buljong.

Five spice ribs med kryddiga nudlar

Ingredienser

4 portioner

Kryddblandning

1   stjärnanis
1 tsk  fänkålsfrö
2 tsk  sichuanpeppar eller svartpeppar och anis (2 tsk sichuanpeppar motsvarar 1/2 tsk svartpeppar och 1/2 tsk anis)
1/2 tsk  malda nejlikor
1 tsk  mald kanel

Ribs

ca 1 kg  tjocka revbensspjäll av rapsgris
2 tsk  salt
2 msk  japansk soja
2 msk  flytande honung

Grönsaker

2   morötter
275 g  savoymix eller savoykål skuren i bitar (275 g savoymix motsvarar 1/2 litet savoykål skuret i bitar)
5 dl  hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)

Nudlar

4   port risnudlar
250 g  körsbärstomater

För alla

Kontrollera ingredienserna på buljongen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3182 KJ / 761 kCal
Fett35.2 g
Salt6.1 g
Kolhydrater62.1 g
Protein49.1 g

Testa liknande recept

Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Buljongkokta revben
Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga