Five spice ribs med kryddiga nudlar

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Five spice ribs med kryddiga nudlar

Revbensspjäll med smak av stjärnanis, fänkål, sishuanpeppar, anis, nejlikor och kanel. Det mustiga köttet serveras med neutrala risnudlar och savoykål samt morötter i buljong.

Five spice ribs med kryddiga nudlar

Ingredienser

4 portioner

Kryddblandning

1   stjärnanis
1 tsk  fänkålsfrö
2 tsk  sichuanpeppar eller svartpeppar och anis (2 tsk sichuanpeppar motsvarar 1/2 tsk svartpeppar och 1/2 tsk anis)
1/2 tsk  malda nejlikor
1 tsk  mald kanel

Ribs

ca 1 kg  tjocka revbensspjäll av rapsgris
2 tsk  salt
2 msk  japansk soja
2 msk  flytande honung

Grönsaker

2   morötter
275 g  savoymix eller savoykål skuren i bitar (275 g savoymix motsvarar 1/2 litet savoykål skuret i bitar)
5 dl  hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)

Nudlar

4   port risnudlar
250 g  körsbärstomater

För alla

Kontrollera ingredienserna på buljongen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3182 KJ / 761 kCal
Fett35.2 g
Salt6.1 g
Kolhydrater62.1 g
Protein49.1 g

Testa liknande recept

Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Buljongkokta revben
Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga