Revbensspjäll five spices

Ett smakrikt recept på kokt revbensspjäll med five spices. Du gör det härliga receptet av bland annat revbensspjäll, lök, chilifrukt, ingefära, anis, kanel, apelsin, honung och soja. Saftigt och aptitligt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Ingredienser
10 bufféportioner
1 kg tjocka rimmade revbensspjäll
2 l kycklingbuljong (tärning + vatten)
2 gula lökar
2 morötter
3 lagerblad
8 vitpepparkorn
1 chilifrukt (t ex spanska peppar)
1 msk hackad ingefära
3 stjärnanis
1 kanelstång
5 nejlikor
1 skivad apelsin
3 msk honung
3 msk ljus sirap
1 msk fänkålsfrön
2 msk soja
Gör så här
01:00:00
01:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stGjorde 6 kg till 15 pers på en jullbuffe. Allt gick åt, var visserligen två hockeyspelare med men ändå.
Ulf
Supergoda. Men det tar MYCKET längre tid att koka ihop vätskan. Räkna med minst 3 timmar
Marianne
Ett superrecept som vi ofta använder sommar som vinter.
Monica
Blev riktigt bra. Jag blir tvungen att laga detta till denna julen också efter påtryckningar från familj och släkt....inga problem, blir några timmar vid spisen i år också.
Carl
beskrivningen är lite luddig, ska honungen vara med i koket eller ska den blandas med sirapen när den ska blandas med spjällen innan ungnen???
Lena
Tog många timmar att laga, men behövde ingen större passningen. Revbenen blev mycket mjälla och smakrika. Rekommenderas varmt.
Yvonne