Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Revbensspjäll

Ett smakrikt recept på revbensspjäll i ugn. Du gör en härlig marinad av bland annat honung, ingefära och lagerblad som du gnider in köttet med. Servera gärna köttet med exempelvis bakad potatis, coleslaw eller tomatsalsa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg revbensspjället i en ugnssäker form. Gnid in köttet med salt och nymalen svartpeppar. Blanda honung, ingefära och smulade lagerblad och gnid in spjället runt om med honungsblandningen. Häll på vatten så att det täcker formens botten.
  3. Sätt in i nedre delen av ugnen och stek 11/2-2 timmar eller tills benen lossnar lätt från köttet. Ös köttet med skyn och vänd det några gånger under stekningen.
  4. Servera med t.ex. bakad potatis, potatissallad, coleslaw, rödkål, tomatsalsa eller avokadosallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Servera med lämpliga tillbehör.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 1/2 dl flytande honung
  • 3 msk torkad malen ingefära
  • 5 lagerblad
Lägg till i inköpslistan