Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Njut av saftiga revbensspjäll som du förkokar och tilllagar i ugn. Den smakrika glazen svänger du enkelt ihop på riven ingefära, apelsin, soja och honung. En läcker smakkombination som passar lika bra på julbordet som sommarbuffén.

Ingredienser
4 portioner
Revben
2 gula lökar
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
15 svartpepparkorn
2 tsk salt
3 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
Ingefärsglaze
4 msk riven färsk ingefära
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1/2 dl flytande honung
1 msk japansk soja
Till servering
rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept)
Gör så här
02:30:00
00:04:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknatexkl. rödkålssallad.
Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt6.8 g
Kolhydrater41 g
Protein47 g
Kommentarer
70 stKolla måtten!
Christer
Nej
Christer
Recept på glacen är FEL blir rinig
Christer