Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Renskavspytt

En lyxig pytt fylld med briljanta ingredienser. Potatis, palsternacka och morot blandas med den brynta renskaven och syrliga äpplen. Slutligen sveper du in röran i vinäger och söt lingonsylt och toppar med stingig pepparrot. Obeskrivligt god!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna potatis, palsternacka och morot. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn i hälften av smöret i en stekpanna med höga kanter. När det börjar få färg, tillsätt vattnet och låt koka på svag värme under lock tills vattnet kokat bort. Rör då och då. Häll över i en stor form.
  2. Bryn renskav i stekpannan med resten av smöret. Skär äpplet i tärningar med skalet kvar. Tillsätt äpplet och låt fräsa med.
  3. Blanda ner renskavsfräset i rotsakerna. Rör ner vinäger och lingonsylt. Krydda med salt och peppar.
  4. Strö över pepparrot strax före serveringen. Lingonsylt passar bra till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 5 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 paket renskav (à 240 g)
  • 1 rött äpple
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk lingonsylt
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 msk riven pepparrot att strö över
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2016 kJ / 482 kCal
Läs mer om näringsvärden