Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav

Här samsas mjälla rödbetor med purjolök, skogschampinjoner, renskav och lingon i en riktig machosallad. Utnyttja gärna stekfettet i gjutjärnspannan, det ger extra smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Lägg i rödbetorna och koka dem mjuka under lock. Häll av. Gnid av skalet på rödbetorna under rinnande kallt vatten. Skär i klyftor.
  2. Skala, dela och skär rödlöken i strimlor. Ansa och skär purjolöken i strimlor.
  3. Fräs renskavet i en stekpanna, gärna av gjutjärn, i 3/4 av oljan. Lossa skavbitarna från varandra och finfördela under stekningen.
  4. Lägg i champinjonerna, gärna hela, och låt dem få färg. Tillsätt resterande olja och rödlöken, fräs ytterligare någon minut. Blanda i purjolöken och ta pannan från värmen. Krydda med salt och peppar.
  5. Tillsätt rivna salladsblad och persilja när fräset svalnat något. Blanda ner rödbetor och strö över lingon. Servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Utnyttja gärna stekfettet i pannan, det är där all smak sitter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l vatten
  • 2 tsk socker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt till kokvattnet
  • 4 rödbetor
  • 2 rödlökar
  • 7 cm purjolök
  • 1 paket fryst renskav (à 250 g)
  • 4 msk oliv- eller rapsolja
  • 200 g skogschampinjoner
  • ca 100 g cosmopolitan- eller romansallad
  • 1 dl plockad persilja
  • 1/2 dl frysta lingon
  • vatten
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?