Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav
Här samsas mjälla rödbetor med purjolök, skogschampinjoner, renskav och lingon i en riktig machosallad. Utnyttja gärna stekfettet i gjutjärnspannan, det ger extra smak.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 l vatten
2 tsk socker
2 msk ättiksprit (12 %)
1 tsk salt till kokvattnet
4 rödbetor
2 rödlökar
7 cm purjolök
1 paket fryst renskav (à 250 g)
4 msk oliv- eller rapsolja
200 g skogschampinjoner
ca 100 g cosmopolitan- eller romansallad
1 dl plockad persilja
1/2 dl frysta lingon
vatten
salt och svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Utnyttja gärna stekfettet i pannan, det är där all smak sitter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Idag ska vi testa med fetaostkräm till. Det kommer bli bra.
Elisabet
2024-07-12Det här receptet använder vi fortfarande och äter gärna!
Elisabet
2021-06-04Jättegott!
Elisabet
2014-07-14