Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav

6
3
Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav

Här samsas mjälla rödbetor med purjolök, skogschampinjoner, renskav och lingon i en riktig machosallad. Utnyttja gärna stekfettet i gjutjärnspannan, det ger extra smak.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav

Ingredienser

4 portioner
1 l vatten
2 tsk socker
2 msk ättiksprit (12 %)
1 tsk salt till kokvattnet
4 rödbetor
2 rödlökar
7 cm purjolök
1 paket fryst renskav (à 250 g)
4 msk oliv- eller rapsolja
200 g skogschampinjoner
ca 100 g cosmopolitan- eller romansallad
1 dl plockad persilja
1/2 dl frysta lingon
vatten
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Utnyttja gärna stekfettet i pannan, det är där all smak sitter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Elisabet

2021-06-04

Det här receptet använder vi fortfarande och äter gärna!

Elisabet

2014-07-14

Jättegott!

Ingrid

2013-11-27

Inte så poppis.