Renskavsgulasch med vitlökskräm

Gulasch är den kryddiga ungerska köttgrytan, här med en twist från svensk matkultur - lagad på renskav. Hemligheten till denna goda gryta är grillad paprika som tillför smak utöver det vanliga. Med en klick vitlökskräm till blir det kanongott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Gulasch
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1/2 tsk hel kummin
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk timjan
1/2 burk grillade paprikor (à 530 g)
480 g renskav
2 köttbuljongtärningar eller fond (2 köttbuljongtärningar motsvarar 3 msk fond)
4 dl vatten
390 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
salt
peppar
Vitlökskräm
1 dl smetana
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2613 KJ / 624 kCal
Fett28.3 g
Kolhydrater59.4 g
Protein31 g
Kommentarer
4 stÄlskar denna rätt! Om man inte vill ha ris till kan bara ha kokt broccoli till. Även pasta.
Ingela
Har lagat flera gånger, en av makens favoriträtter! Mycket gott!!!
Cecilia
Helt okej men saknade sting. Kryddade upp den med chili-flakes. Efterlyser mer smaker i ICAs rätter. Dom flesta är väldigt flata. Självklart kan man krydda upp själv men tycker att konceptet med kassen faller lite när man får styra upp rätterna själv.
Marie