Renskav med karljohan, senap och enbär

Betyg 4.1 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Renskav med karljohan, senap och enbär

Torkad karljohanssvamp, enbär och dijonsenap ger den här krämiga renskavsgrytan en smak av skog och vilt. Lite honung i såsen rundar av och sötsyrliga lingon ger en fin smakbrytning till den mustiga grytan. Servera med färgglatt rotfruktsstomp eller potatismos. Glöm inte att blötlägga svampen i tid!

Renskav med karljohan, senap och enbär

Ingredienser

4 portioner
2 pkt renskav à 240 g
30 g torkad karljohanssvamp
2 rödlökar
5 enbär
1 msk matolja
5 dl köttbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
200 g naturell färskost
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk honung
1/2 msk majsstärkelse
2 msk smör
salt
svartpeppar

Till servering

rotfruktsstomp eller potatismos
rårörda lingon

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Bra recept med fin smaksättnig! Gott med färskosten1

    Ethel

Näringsvärde per portion

Energi2756 KJ / 659 kCal
Fett35.4 g
Salt4 g
Kolhydrater47.8 g
Protein34.5 g

Testa liknande recept

  • Norrländsk wok
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ragu på morot & karljohanssvamp
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatispuré med karljohansvamp
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Ugnsrostat ris med svamp
    Betyg 3.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gratäng Royal
    Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Viltskavsgryta med svamp
    Betyg 4.5 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad