Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis

Betyg 3.6 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis

Gör en klassisk renskav med härliga och vackra kantareller till middag. Stek ihop din krämiga renskavspanna innan du rör ner aromatisk persilja och serverar med mumsig, rostad mandelpotatis och grann lingonsylt.

Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis

Ingredienser

4 portioner
2 pkt renskav eller viltskav (à 240 g)
800 g mandelpotatis
1 msk rapsolja
salt
peppar
1 liten purjolök
1 - 1 1/2 burkar kantareller (à 200 g)
1 msk margarin eller smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
3 msk messmör
1 - 1 1/2 msk viltfond
1/2 dl skuren persilja
lingonsylt till servering

Gör så här

00:25:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt gott och enkelt att laga.

    Lennart

Näringsvärde per portion

Energi2690 KJ / 643 kCal
Fett21.4 g

Testa liknande recept

  • Renskavsgryta
    Betyg 4.5 av 5.109 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crêpes med viltstuvning
    Betyg 3.1 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Norrländsk renskavsgryta
    Betyg 4.1 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad