Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronmarinerade rödbetor

Utsökta rödbetor med en marinad av citron och solrosolja. De citronmarinerade rödbetorna tillagar du relativt enkelt och precis innan serveringstillfället tillsätter du citronstrimlor för att få en extra vacker framtoning på rödbetorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten i ca 20 minuter. Skala och skiva dem.
  2. Tvätta citronerna och skala dem tunt med en potatisskalare. Strimla skalet mycket fint. Du kan också använda dig av ett zestjärn, som är ett speciellt verktyg just för att göra citrusfruktsstrimlor. Pressa citronen så att du får ca 1 dl citronsaft (för 8 port).
  3. Blanda ut saltet i citronsaften och späd med oljan. Häll citrondressingen över de varma rödbetorna och låt dem marinera i några timmar.
  4. Lägg på citronstrimlorna precis före serveringen eftersom de lätt tar färg av rödbetorna.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 1 1/2 kg färska rödbetor
  • skal och saft av 2 stora citroner
  • salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1031 kJ / 247 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept