Raw semla

Sugen på smaken av semla, men en variant som är både vegansk och raw? Prova detta recept på små raw semlor med cashewnötter, mandlar, dadlar, kokosolja och agavesirap.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Ingredienser
8 st
Bulle
2 dl naturella cashewnötter
1 dl mandlar
1/2 tsk mortlad kardemumma
8 urkärnade dadlar
2 - 3 tsk kokosolja
Mandelmassa
1 dl mandel
3 msk agavesirap
2 tsk vaniljpulver
Till servering
1 burk kokosgrädde (à ca 400 ml)
2 tsk agavesirap
1/2 dl finhackad mandel
Gör så här
Obs! Läs igenom hela receptet innan du börjar, flera steg kräver blötläggning och tid i kylen som kan göras samtidigt.
02:00:00
01:00:00
02:00:00
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1575 KJ / 377 kCal
Fett28 g
Salt0.02 g
Kolhydrater19 g
Protein8 g
Kommentarer
8 stAmen sluta. Snälla, bara… nej.
Loke
Supergott! Tänk på att det går alldeles lika bra att blötlägga nötterna i 8 timmar i kylen. Då kan du lägga dem i blöt på kvällen. Går också att skölja dem efter 8h och låta dem vänta i kylen några timmar.
Saara
Så himla god! Tog mer kardemumma än receptet. Gjorde med köpt mandelmassa och vanlig grädde eftersom det är gluten jag undviker. Fantastiskt gott!
Miriam