ÖVER 60 MIN | Enkel

Kokos- och chiapudding med bär

Ett mättande mellanmål som enkelt kan förberedas kvällen före och tas med till jobbet. Chiapuddingen håller några dagar i kylen. Toppa med de bär du tycker bäst om och en knaprig granola.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chiapudding: Rör ihop alla ingredienser till chiapuddingen i en bunke. Ställ i kylskåpet över natten.
  2. Mosa bären lätt. Fördela bär och chiapuddingen i portionsskålar.
  3. Topping: Toppa chiapuddingen med granola och ev mer bär. Vill du göra egen Kryddig granola?

För alla

Kontrollera noga innehållet i granolan.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Chiapudding
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 dl grekisk yoghurt (10 %)
  • 4 msk chiafrön
  • 3/4 dl kokos
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 msk honung eller agavesirap
  • 1 krm salt
  • 250 g frysta, tinade bär (t ex jordgubbar, hallon eller blåbär)
Topping
  • 2 dl granola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2520 kJ / 603 kCal