Kokos- och chiapudding med bär
Ett mättande mellanmål som enkelt kan förberedas kvällen före och tas med till jobbet. Chiapuddingen håller några dagar i kylen. Toppa med de bär du tycker bäst om och en knaprig granola.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
4 portioner
Chiapudding
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 dl grekisk yoghurt (10 %)
4 msk chiafrön
3/4 dl kokos
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 msk honung eller agavesirap
1 krm salt
250 g frysta, tinade bär (t ex jordgubbar, hallon eller blåbär)
Topping
2 dl granola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2520 KJ / 603 kCal
Fett44 g
Salt0.08 g
Kolhydrater33 g
Protein11 g
Kommentarer
Hur länge håller det om det står i kylskåp? 😊
Sara
2024-08-05Hej Sara! Chiapuddingen håller minst ett par dagar i kylen. Tänk på att ha ren bunke/verktyg och titta, dofta och smaka på den innan servering. Vänta med att läga på granolan till servering så den inte blir mjuk. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-08-06Enkelt och gott
Rose-marie
2024-08-02