Belgiska våfflor
Fira våffeldagen, eller andra dagar på året, med belgiskt fras. En belgisk våffla gräddas i ett särskilt våffeljärn som ger en fyrkantig och lite högre form än en traditionell svensk våffla. Tillsammans med chokladsås och glass eller grädde är detta ren njutning!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
ca 8 st
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 krm vaniljpulver
1 msk bakpulver
3 1/2 dl mjölk (3 %)
2 ägg
200 g smält avsvalnat smör
Till servering till exempel
chokladsås
bär
vaniljglass
vispad grädde
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi2023 KJ / 484 kCal
Fett28 g
Salt1.3 g
Kolhydrater50 g
Protein8 g
Kommentarer
Håller med om att det är för mycket socker och smör blev inte riktigt frasiga heller. Provar nog ett annat recept nästa gång.
Ola
2024-11-17Tunga, kompakta, verkligen ingen höjdare.
Eva marie
2024-08-22Onödigt mycket socker och smör. Går att dra ner ordentligt på båda utan att förlora någon smak. Lite mer mjölk kompenserar för en mindre mängd smält smör.
Maria
2024-04-28