Belgiska våfflor

Betyg 4.2 av 5.
686 personer har röstat
54
Belgiska våfflor

Fira våffeldagen, eller andra dagar på året, med belgiskt fras. En belgisk våffla gräddas i ett särskilt våffeljärn som ger en fyrkantig och lite högre form än en traditionell svensk våffla. Tillsammans med chokladsås och glass eller grädde är detta ren njutning!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Belgiska våfflor

Ingredienser

ca 8 st
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 krm vaniljpulver
1 msk bakpulver
3 1/2 dl mjölk (3 %)
2 ägg
200 g smält avsvalnat smör

Till servering till exempel

chokladsås
bär
vaniljglass
vispad grädde
florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
686 personer har röstat

Kommentarer

Håller med om att det är för mycket socker och smör blev inte riktigt frasiga heller. Provar nog ett annat recept nästa gång.

Ola

2024-11-17

Tunga, kompakta, verkligen ingen höjdare.

Eva marie

2024-08-22

Onödigt mycket socker och smör. Går att dra ner ordentligt på båda utan att förlora någon smak. Lite mer mjölk kompenserar för en mindre mängd smält smör.

Maria

2024-04-28

Näringsvärde per st

Energi2023 KJ / 484 kCal
Fett28 g
Salt1.3 g
Kolhydrater50 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Chokladvåfflor på mörk choklad med stekt banan
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bananvåfflor med chokladsås, vaniljglass och rostad mandel
Betyg 3.8 av 5.
121 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Croffles - Croissantvåfflor
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegovåfflor utan gluten
Betyg 3.5 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelbullevåfflor
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfria våfflor - grundrecept
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga