UNDER 60 MIN | Medel

Belgiska våfflor

Fira våffeldagen, eller andra dagar på året, med belgiskt fras. En belgisk våffla gräddas i ett särskilt våffeljärn som ger en fyrkantig och lite högre form än en traditionell svensk våffla. Tillsammans med chokladsås och glass eller grädde är detta ren njutning!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och bakpulver i en bunke. Separera äggulorna från vitorna (spara vitorna). Tillsätt mjölk och äggulor. Rör till en jämn smet. Rör ner det smälta avsvalnade smöret.
  2. Vispa äggvitor fluffigt och vänd ner i smeten. Grädda våfflor i ett belgiskt våffeljärn.
  3. Till servering: Servera med chokladsås, vaniljglass eller vispad grädde. Pudra över lite florsocker.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, chokladsås, glass och grädde.

Ingredienser

Portioner: ca 8 st
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk bakpulver
  • 3 1/2 dl mjölk (3 %)
  • 2 ägg
  • 200 g smält avsvalnat smör
Till servering
  • chokladsås
  • vaniljglass
  • vispad grädde
  • florsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 2023 kJ / 484 kCal