Raw hallonsylt med chiafrön

Betyg 3.6 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Raw hallonsylt med chiafrön

Inom raw food används chiafrön för att göra sylt utan att koka bären. Superenkelt och nyttigt! Gott som topping till gröt, müsli eller våfflor. Gör gärna en hel sats och förvara i kylskåp om det blir något över, då är du förberedd inför veckans alla frukostar.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Raw hallonsylt med chiafrön

Ingredienser

1 burk
250 g tinade hallon
2 msk chiafrön
1 krm vaniljpulver
2 msk agavesirap eller 1 msk flytande honung (för 1 sats)

Gör så här

01:00:00
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige.Näringsvärdet är beräknat per burk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Jag brukar ha några stjärnanis med när jag kokar hallonen, blir en härlig lakritssmak. Passar till efterrätter eller på filen/chiapuddingen.

    Annelie

  • Hur mycket är en portion när man ska beräkna näringsvärdet?

    Jenny

  • Går den färdiga sylten att även frysa in?

    Barbro

  • Märkligt att rekommendera sylt på frysta hallon utan att koka eftersom de ofta innehåller vinterkräksjukevirus, om man inte har plockat dem själv förstås. Se Livsmedelsverkets rekommendation.

    Annika

    Hej Annika! Lite ovanför detta kommentarsfält så skriver vi ett helt stycke om vad Livsmedelsverket rekommenderar. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hmm vad gott och lättlagad!

    Tuula

  • Jättegod och lättgjord sylt!

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi896 KJ / 215 kCal
Fett5 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Chiasylt med blåbär och ingefära
    Betyg 3.4 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Belgiska våfflor
    Betyg 4.2 av 5.737 personer har röstat
    Receptet har 59 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glassandwich i belgisk våffla
    Betyg 4.1 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokos- och chiapudding med bär
    Betyg 4.3 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chiavåfflor med färska bär
    Betyg 3.4 av 5.189 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad