Raw äppelpaj med mandel och kardemumma

Nej, du behöver ingen ugn för att göra äppelpaj. Den här godingen är helt raw och fantastiskt god! Ja, lika bra att göra en paj extra så det inte blir slagsmål om bitarna.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1492 KJ / 353 kCal
Fett18 g
Salt0.4 g
Kolhydrater19 g
Protein8 g
Kommentarer
9 stSupergod rawfood-paj. Hela familjen älskade den! Vi använde nötsmör (en blandning av hasselnöt, cashew och mandel) och det blev jättegott. Tillsatte även lite agavesirap i äppelblandningen och det blev toppen. Förväntar man sig att den ska smaka som en vanlig bakad äppelpaj blir man kanske besviken, men detta var ett av de godaste rawfood bakverken som vi har provat. Vi serverade kakan med oatly visp med lite vaniljpulver i.
Jenny
Smaken är ok men kakan är mäktig och kompakt. Familjen åt men receptet är inget vi kommer göra igen.
Johanna
Vad är mandelsmör??
Ingrid
Hej Ingrid! Mandelsmör är mandlar som mixats till en krämig massa. Det går att köpa eller göra själv. Här är ett recept på hemlagat mandelsmör om du är nyfiken på att testa: https://www.ica.se/recept/hemgjort-mandelsmor-718561/. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Mumma! Jag körde jordnötssmör! Någon frågade nedan om det går att byta ut mot vanligt smör - det går INTE! Mandelsmör eller jordnötssmöret är ju själva smaksättningen.
Sara
Hej. Ifall jag önskar byta ut mandelsmör mot vanligt smör. Skulle det funka? (eller behöver pajskalet gräddas då?) Tack för svar =)
Linda
Hej Linda! Mandelsmöret används i fyllningen och vi har tyvärr inte provbakat kakan med något annat än mandelsmör och vågar därför inte säga att det blir bra. Om du testar det så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur det blev. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättekul att ni har använt mitt recept från boken RAW FIKA som inspiration. Det är snarlikt i ingredienser och beskrivning samt utseende! Ha ha nästa gång får ni gärna ge cred till oss som skrev boken!
Marina
Hej Marina! Ursäkta sent svar. Tack för din kommentar, vi kände inte till ditt recept men ser att de är liknande. Och ser väldigt smarrigt ut! Hälsningar Elina
ICA-köket
Underbar jag gör pajen i er rektangulär form och skär den i 2,5cm kuber det är perfekta godisbitar
Barbro
Hej Annabella! Det har gått bra när vi har gjort detta. Kanske din fikonpåse varit öppen eller gammal och då torkat ihop lite? Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Bättre med blötlagda nötter och fikon? Annars svårt att få ihop.
Annabella