Kronärtskockspizza med ljummen fläskfilésallad

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
3
Kronärtskockspizza med ljummen fläskfilésallad

Egen pizza smakar bäst. Tänk bara på att göra degen lite i förväg. Med marinerade kronärtskockor, grillad paprika och basilika blir det här en riktig bjudpizza. Till den serverar du strimlad rapsgrisfilé med ruccola och vitlök i en ljummen sallad.

Kronärtskockspizza med ljummen fläskfilésallad

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

1 msk  färsk jäst
2 1/2 dl  kallt vatten
1 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
5 - 5 1/2 dl  vetemjöl (5-5 1/2 dl motsvarar 300-330 g)

Fyllning

1   burk marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1   burk grillad paprika (à 290 g)
1   kruka färsk basilika
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
2 dl  pastasås med basilika
2   förp skivad mozzarella

Fläskfilésallad

ca 500 g  rapsgris fläskfilé
1   vitlöksklyfta
2 msk  olivolja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
1   citron
65 g  rucola

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Barnknepet
Tips på fyllning: skinka, ost, tomatsås, ev. majs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Min dotter Elsa är 5 år. Hennes favoritmat är pizza. Vi lagade denna igår och hennes reaktion blev, "godare än köpepizza!" Bättre betyg kan det inte bli. Att det var rapsgris i receptet gör det hela ännu bättre, det är de ända grisprodukterna jag köper.

Anna

2013-11-10

Hej Patrik! Tack för din positiva feed-back!

Redaktionen

2013-09-27

Blev så glad då jag läste "Pizza för alla", då borde den vara gluten laktosfri från början tänkte jag. Men inte men däremot fyllningen med kronärtskockor lockade så pass mycket, det samma gällde fläskfilésalladen så det mixtrades lite vid tillagningen. Pizzabotten blev en gluten/laktosfri variant; 3 ägg, ekologiska 100 gram laktosfri creme cheese 1 nypa salt 1 tsk bakpulver Sätt ugnen på 200 grader Separera gulorna från vitorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner lite salt mot slutet. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med färskosten och bakpulvret. Vänd ner färskostsmeten i vitorna försiktigt så att luften stannar kvar i blandningen. Klicka ut på smörat bakplåtspapper och grädda i 25 minuter. Använd sedan dessa som "vanlig" pizzabotten. Istället för mozzarella tog jag och rev en vällagrad hårdost, då den är laktosfri. Och tog och gjorde två varianter av fläskfilésalladen, en med fläskfilé sedan en med bondbönor och vaxbönor i olika färger då en av oss är vegetarian. Ni ger verkligen massor av inspiration med era recept och lockar till egna smakkombinationer i köket!

Patrik

2013-09-25

Näringsvärde per portion

Energi3447 KJ / 825 kCal
Fett34.6 g
Kolhydrater70 g
Protein54 g

Testa liknande recept

Sotad laxtaco med rostad majs
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxspett med papayasallad
Betyg 3.4 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Banan- och ananaspannkakor
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Focaccia fylld med citronkyckling och zucchini
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklingfajita med pico-de-gallosalsa
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelpaj med pecannötter och kolasås
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga