Kronärtskockspizza med ljummen fläskfilésallad
Egen pizza smakar bäst. Tänk bara på att göra degen lite i förväg. Med marinerade kronärtskockor, grillad paprika och basilika blir det här en riktig bjudpizza. Till den serverar du strimlad rapsgrisfilé med ruccola och vitlök i en ljummen sallad.
Ingredienser
4 portioner
Pizzadeg
1 msk färsk jäst
2 1/2 dl kallt vatten
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
5 - 5 1/2 dl vetemjöl (5-5 1/2 dl motsvarar 300-330 g)
Fyllning
1 burk marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1 burk grillad paprika (à 290 g)
1 kruka färsk basilika
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
2 dl pastasås med basilika
2 förp skivad mozzarella
Fläskfilésallad
ca 500 g rapsgris fläskfilé
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
1 citron
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3447 KJ / 825 kCal
Fett34.6 g
Kolhydrater70 g
Protein54 g
Kommentarer
Min dotter Elsa är 5 år. Hennes favoritmat är pizza. Vi lagade denna igår och hennes reaktion blev, "godare än köpepizza!" Bättre betyg kan det inte bli. Att det var rapsgris i receptet gör det hela ännu bättre, det är de ända grisprodukterna jag köper.
Anna
2013-11-10Hej Patrik! Tack för din positiva feed-back!
Redaktionen
2013-09-27Blev så glad då jag läste "Pizza för alla", då borde den vara gluten laktosfri från början tänkte jag. Men inte men däremot fyllningen med kronärtskockor lockade så pass mycket, det samma gällde fläskfilésalladen så det mixtrades lite vid tillagningen. Pizzabotten blev en gluten/laktosfri variant; 3 ägg, ekologiska 100 gram laktosfri creme cheese 1 nypa salt 1 tsk bakpulver Sätt ugnen på 200 grader Separera gulorna från vitorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner lite salt mot slutet. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med färskosten och bakpulvret. Vänd ner färskostsmeten i vitorna försiktigt så att luften stannar kvar i blandningen. Klicka ut på smörat bakplåtspapper och grädda i 25 minuter. Använd sedan dessa som "vanlig" pizzabotten. Istället för mozzarella tog jag och rev en vällagrad hårdost, då den är laktosfri. Och tog och gjorde två varianter av fläskfilésalladen, en med fläskfilé sedan en med bondbönor och vaxbönor i olika färger då en av oss är vegetarian. Ni ger verkligen massor av inspiration med era recept och lockar till egna smakkombinationer i köket!
Patrik
2013-09-25