Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Kronärtskockspizza med ljummen fläskfilésallad

Egen pizza smakar bäst. Tänk bara på att göra degen lite i förväg. Med marinerade kronärtskockor, grillad paprika och basilika blir det här en riktig bjudpizza. Till den serverar du strimlad rapsgrisfilé med ruccola och vitlök i en ljummen sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Rör ut jästen med vattnet tills den löst sig. Rör ner olivolja, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen ca 5 minuter. Spara resten av mjölet till utbakningen.
  2. Jäs degen i bunken under bakduk cirka 30 minuter.
  3. Fyllning: Låt kronärtskockorna och paprikan rinna av och skär dem i bitar. Plocka och skär basilikabladen. Blanda grönsakerna med basilikan. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 250˚C.
  5. Häll upp degen på mjölad bänk och dela degen i fyra delar (för 4 port). Kavla ut varje del till runda pizzor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Bred pastasåsen på degen. Lägg på fyllning och ost.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  8. Fläskfilésallad: Putsa och strimla fläskfilén i lillfingerstora strimlor. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Stek köttet och vitlöken i olivoljan så att det får färg ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Vänd ner ruccolan.
  9. Servera pizzan med fläskfilésalladen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Barnknepet
Tips på fyllning: skinka, ost, tomatsås, ev. majs.

Ingredienser

Portioner: 4
Pizzadeg
  • 1 msk färsk jäst
  • 2 1/2 dl kallt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 5 - 5 1/2 dl vetemjöl (5-5 1/2 dl motsvarar 300-330 g)
Fyllning
  • 1 burk marinerade kronärtskockor (à 290 g)
  • 1 burk grillad paprika (à 290 g)
  • 1 kruka färsk basilika
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar
  • 2 dl pastasås med basilika
  • 2 förp skivad mozzarella
Fläskfilésallad
  • ca 500 g rapsgris fläskfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt med jod
  • nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3447 kJ / 825 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer