Grönsaksröra med kryddiga köttbullar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönsaksröra med kryddiga köttbullar

Vill du ha ännu mer smak på köttbullarna? Testa att steka köttbullarna med kajennpeppar, kryddpeppar, persilja och citronjuice och servera dem sedan tillsammans med en smarrig grönsaksröra.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och grovhacka löken. Skölj och skär squash och aubergine i bitar.
  2. Fräs alla grönsaker i olivolja. Låt koka långsamt i ca 15 minuter. Tillsätt socker och vinäger. Låt koka ytterligare 5 minuter. Salta och peppra.
  3. Stek köttbullarna enligt anvisning på paketet. Smaksätt med kajennpeppar, kryddpeppar, hackad persilja och citronjuice.
  4. Komplettera ev med kokt potatis eller bröd.

För alla

Läs noga ingredienserna på köttbullarna. I övrigt är rätten gluten-, laktos-, mjölkprotein-och äggfri.

Tips

Gör en rejäl sats av grönsaksröran och frys in.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • olivolja
  • 1 msk socker (kan uteslutas eller bytas mot fruktossocker)
  • 2 msk vinäger
  • salt och peppar
  • 500 g färdiga kalkonköttbullar (alt. färdiga köttbullar)
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 tsk citronjuice
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm malen kryddpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2346 kJ / 560 kCal
Läs mer om näringsvärden