Grönsaksröra med kryddiga köttbullar
Vill du ha ännu mer smak på köttbullarna? Testa att steka köttbullarna med kajennpeppar, kryddpeppar, persilja och citronjuice och servera dem sedan tillsammans med en smarrig grönsaksröra.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
1 rödlök
1 squash
1 aubergine
olivolja
1 msk socker (kan uteslutas eller bytas mot fruktossocker)
2 msk vinäger
salt och peppar
500 g färdiga kalkonköttbullar (alt. färdiga köttbullar)
2 msk hackad persilja
2 tsk citronjuice
1 krm kajennpeppar
1 krm malen kryddpeppar
För alla
Läs noga ingredienserna på köttbullarna. I övrigt är rätten gluten-, laktos-, mjölkprotein-och äggfri.
Gör så här
Tips
Gör en rejäl sats av grönsaksröran och frys in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2346 KJ / 560 kCal
Kommentar
Jo Kryddiga köttbullar blir det!! Vill man ha de ännu starkare, så kan man ju alltid köra en tredje sväng...*L* Hälsningar Tommy i Alingsås
Tommy
2005-04-18