Ratatouille i lergryta med kapris och ägg

Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ratatouille i lergryta med kapris och ägg

Ratatouille i lergryta är en härlig grönsaksröra som passar bra till både pasta och ris. Tillaga lök, paprika, rotselleri, tomat, zucchini, vitlök, timjan, och tomatpuré i ugn. Den ska koka länge, så att alla ljuvliga smaker går ihop. Den går också bra att laga i en gjutjärnsgryta.

Ratatouille i en lergryta med fyra ägg som är bakade uppepå grönsaksröran.

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 paprikor
1 zucchini (ca 300 g)
1 aubergine (ca 300 g)
100 g rotselleri
3 msk olivolja
1/2 - 1 röd peppar (chili)
1 förp hela tomater (à 390 g)
1 dl vatten
3 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan eller rosmarin
knappt 1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk tomatpuré
2 msk kapris
4 ägg

Till servering

bröd

Gör så här

00:10:00
05:00:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är beräknad utan bröd.
Energi1174 KJ / 280 kCal
Fett17 g
Salt0.4 g
Kolhydrater17 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Tempurafriterad aubergine
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Ratatouille grundrecept
    Betyg 4.4 av 5.219 personer har röstat
    Receptet har 41 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citron- och timjankyckling i lergryta
    Betyg 3.1 av 5.501 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad