Ratatouille i lergryta

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Ratatouille i lergryta

Ratatouille i lergryta är en härlig grönsaksröra som passar bra till både pasta och ris. Tillaga lök, paprika, rotselleri, tomat, zucchini, vitlök, timjan, och tomatpuré i ugn. Grytan ska koka länge, så att alla ljuvliga smaker går ihop. Den går också bra att laga i en gjutjärnsgryta.

Ratatouille i lergryta

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
2   paprikor
1   zucchini (ca 300 g)
1   aubergine (ca 300 g)
100 g  rotselleri
3 msk  olivolja
1/2 - 1   röd peppar (chili)
1   förp hela tomater (à 390 g)
1 dl  vatten
3   vitlöksklyftor
1 tsk  torkad timjan eller rosmarin
knappt 1 tsk  salt
1 krm  peppar
2 msk  tomatpuré
2 msk  kapris
4   ägg

För alla

Näringsberäkningen är beräknad utan bröd.

Gör så här

Tips

3 hackade sardeller kan vara gott att smaka upp grytan med. Lägg i dem tillsammans med grönsakerna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1174 KJ / 280 kCal
Fett17 g
Salt0.4 g
Kolhydrater17 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Ratatouille grundrecept
Betyg 4.3 av 5.
178 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad ratatouille med salvia och citron
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färsfylld zucchini
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnspytt med chorizo och vitlöksyoghurt
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ratatouille sous vide
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chips av aubergine och zucchini
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga