Ratatouille i lergryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ratatouille i lergryta

Ratatouille i lergryta är en härlig grönsaksröra som passar bra till både pasta och ris. Tillaga lök, paprika, rotselleri, tomat, squash, vitlök, timjan, kajennpeppar och tomatpuré i ugn. Den ska koka länge, så att alla ljuvliga smaker går ihop.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg grytan i vatten 10-15 min.
  2. Skala löken och skiva den tunt. Kärna ur och strimla paprikorna. Skålla tomaterna dvs doppa dem i kokande vatten och dra av skalen. Skär dem sedan i klyftor.
  3. Skär squashen i stora tärningar. Skala sellerin och skär också den i tärningar.
  4. Varva ner alltsammans i grytan. Pressa över vitlöksklyftorna, tillsätt timjan, salt, peppar, tomatpuré och olja.
  5. Lägg på locket. Ställ grytan på gallret mitt i den kalla ugnen. Sätt värmen på 175°C. Låt grytan stå ca 1,5 tim. Rör gärna om i grytan efter halva tiden. Servera grönsaksröran med pasta eller ris.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 gula lökar
  • 3 paprikor
  • 8 tomater
  • 500 g squash
  • 50 g rotselleri
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 krm timjan
  • knappt 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan