Färsfylld zucchini | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Färsfylld zucchini

Här är ett smarrigt recept på en färsfylld zucchini. Du gör det på blandfärs, rotselleri, kapris, ägg och kryddor som du fyller zucchinin med, strör över ost och tillagar i ugn. God, fräsch och nyttig rätt som passar lika bra till lunch som middag!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela zucchinin på längden. Gröp ur dem med en sked. Spar skalen.
  3. Blanda blandfärs, ägg, rotselleri och rivet zucchinikött till en färs. Krydda med kapris, vitlök, curry och salt.
  4. Fyll zucchiniskalen med färsen. Ställ dem i en ugnssäker form. Strö över riven ost.
  5. Tillaga i ugn i ca 30 minuter. Servera ev med kokt potatis och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 zucchini
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • ca 200 g riven rotselleri
  • 2 msk kapris
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 3 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan