Råstekt potatis "ratte" med trippeldipp

35
0
Råstekt potatis "ratte"  med trippeldipp

Skippa pommes frites med dipp och snacksa på råstekts rattepotatis! Gott öltilltugg och plockmat på buffén, eller som fredagsmys. Servera med en vit, grön och röd dippsås med smak av parmesan och tryffel, rucola och het paprika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Råstekt potatis "ratte"  med trippeldipp

Ingredienser

4 portioner

Råstekt ratte potatis

450 g
liten potatis med skal (gärna rattepotatis)
-
olivolja
-
salt

Ruccolapesto

1 dl
solrosfrön
1 dl
riven vällagrad ost
1
skalad vitlöksklyfta
1 dl
olivolja
1
påse rucola (à 65 g)
finrivet skal av 1/2
citron

Parmesandipp med tryffel

2 dl
crème fraiche
1 dl
finriven parmesanost
1 tsk
olja (med tryffelsmak)
1 1/2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Rökig paprikaröra

2 dl
ajvar relish (mild)
1/2 msk
hot chipotlepaste
1/2 tsk
torkad oregano
1 tsk
honung
-
salt

För alla (råstekt ratte)

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

För alla (ruccolapesto)

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

För alla (parmesandipp med tryffel)

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

För alla (rökig paprikaröra)

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per portion potatis med ruccolapesto.

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1857 KJ / 444 kCal
Fett 36 g
Salt 1 g
Kolhydrater 21 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept