Råstekt potatis "ratte" med trippeldipp

Betyg 3.2 av 5.
35 personer har röstat
0
Råstekt potatis "ratte"  med trippeldipp

Skippa pommes frites med dipp och snacksa på råstekts rattepotatis! Gott öltilltugg och plockmat på buffén, eller som fredagsmys. Servera med en vit, grön och röd dippsås med smak av parmesan och tryffel, rucola och het paprika.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Råstekt potatis "ratte"  med trippeldipp

Ingredienser

4 portioner

Råstekt ratte potatis

450 g liten potatis med skal (gärna rattepotatis)
olivolja
salt

Ruccolapesto

1 dl solrosfrön
1 dl riven vällagrad ost
1 skalad vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 påse rucola (à 65 g)
finrivet skal av 1/2 citron

Parmesandipp med tryffel

2 dl crème fraiche
1 dl finriven parmesan
1 tsk olja (med tryffelsmak)
1 1/2 krm salt
1 krm svartpeppar

Rökig paprikaröra

2 dl ajvar relish (mild)
1/2 msk hot chipotlepaste
1/2 tsk torkad oregano
1 tsk honung
salt

Gör så här

Näringsberäkningen är per portion potatis med ruccolapesto.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1857 KJ / 444 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater21 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Ajvarbakade schalottenlökar med yoghurt och libabröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnskyckling med ajvarsky
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ajvarkyckling med yoghurt
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bön- och umamiröra med ajvar och knaperstekt bacon
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabgifflar
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- & paprikasås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga