Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Råstekt potatis "ratte" med trippeldipp

Skippa pommes frites med dipp och snacksa på råstekts rattepotatis! Gott öltilltugg och plockmat på buffén, eller som fredagsmys. Servera med en vit, grön och röd dippsås med smak av parmesan och tryffel, rucola och het paprika.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatis: Dela potatisarna på längden, en eller flera gånger, om de är stora.
  2. Råstek potatisen i en stor stekpanna i olja på medelvärme tills de är mjuka och har fått fin färg, 20-25 minuter. Smaka av med salt. Servera med en eller flera dippsåser.
  3. Pesto: mixa solrosfrön, ost och vitlök med stavmixer eller i en liten matberedare. 
  4. Tillsätt olivolja lite i taget, under fortsatt mixning. Häll i rucolan och mixa hastigt ihop. Rör ner citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dipp: Blanda ihop crème fraiche, parmesan och olja. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  6. Röra: Blanda ajvar relish med chipotlepaste, oregano och honung. Smaka av med salt.

Näringsberäkningen är per portion potatis med ruccolapesto.

För alla (råstekt ratte)

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

För alla (ruccolapesto)

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

För alla (parmesandipp med tryffel)

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

För alla (rökig paprikaröra)

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Råstekt ratte potatis
  • 450 g liten potatis med skal (gärna rattepotatis)
  • olivolja
  • salt
Ruccolapesto
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl riven vällagrad ost
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
  • finrivet skal av 1/2 citron
Parmesandipp med tryffel
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 tsk olja (med tryffelsmak)
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Rökig paprikaröra
  • 2 dl ajvar relish (mild)
  • 1/2 msk hot chipotlepaste
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk honung
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1857 kJ / 444 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept