Ajvarbakade schalottenlökar med yoghurt och libabröd

0
0
Ajvarbakade schalottenlökar med yoghurt och libabröd

Långbakade schalottenlökar i ugnen med smak av ajvar relish ger en mjuk och fin löksmak. De ugnsbakade lökarna passar fint att servera till libabröd och yoghurt. Fräscha tillbehör är också citron och mynta.

Ajvarbakade schalottenlökar med yoghurt och libabröd

Ingredienser

4 portioner
500 g schalottenlök
2 dl ajvar relish (mild)
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 dl turkisk yoghurt (10%)
4 libabröd
1 kruka mynta

Serveringsförslag

citronklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt libabröd mot glutenfri tortilla.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1649 KJ / 394 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden