Ajvarbakade schalottenlökar med yoghurt och libabröd

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Ajvarbakade schalottenlökar med yoghurt och libabröd

Långbakade schalottenlökar i ugnen med smak av ajvar relish ger en mjuk och fin löksmak. De ugnsbakade lökarna passar fint att servera till libabröd och yoghurt. Fräscha tillbehör är också citron och mynta.

Ajvarbakade schalottenlökar med yoghurt och libabröd

Ingredienser

4 portioner
500 g  schalottenlök
2 dl  ajvar relish (mild)
3 msk  olivolja
salt
svartpeppar
2 dl  turkisk yoghurt (10%)
4   libabröd
1   kruka mynta

Serveringsförslag

citronklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt libabröd mot glutenfri tortilla.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Ajvarmajonnäs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kebabgifflar
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
1284 – grillmacka med ajvarcrème, saltgurka och skinka
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddiga köttfärsbiffar
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ajvarkyckling med yoghurt
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med grönsakscouscous
Betyg 0 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga