Råstekt potatis

Få saker är så gott som råstekt potatis. Passar att servera till mycket och känns ofta lite festligt också. En av hemligheterna med riktigt lyckad råstekt potatis är att skiva den tunt och att steka potatisskivorna i både olja och smör.

Ingredienser
4 portioner
1200 g potatis (gärna stora)
1 dl rapsolja
3 msk smör
2 tsk salt
3 krm svartpeppar
Gör så här
00:03:00
00:08:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2145 KJ / 514 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater49 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag kommer göra umgefär detta nu till Ny Års middagen och till vår ugnsstekta oxfilé. Som sig bör när jag lagar god mat så blir det sällan exalt så som receptet förtäljer då jag går in i mitt matlagnings-mod långt innan det skall tillagas och funderar ut lite finesser. Får se vad det blir denna gång, men det börjar ta form... 😉 Middagen skall serveras med två olika såser, rödvinssås o kantarellsås. Samt haricovert o små ringar av stark paprika som fått ligga med potstisen det sista.(till mig) Förbättra o efterrätten får min särbo stå för. Ser fram emot detta! 😀 Gott Nytt År! //Xoog
Anders
2024-12-31Väldigt gott! De kommer vi göra igen!!
Monica
2024-08-02Det här är inte råstekt potatis, detta är mer en potatis flá. Råstekt potatis ska var i större bitar... inte i skivor!
Per
2024-04-02