Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatis- och morotskaka

Potatis- och morotskaka är ett otroligt gott tillbehör till både fågel- och kötträtter. Effektfullt att servera till långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skär potatis och morötter i mycket tunna skivor. Använd gärna en mandolin eller matberedare. Blanda med salt och olja i en stor bunke.
  3. Klä en form, ca 12 x 30 cm (för 10 port), med aluminiumfolie så att det går över kanten. Lägg i blandningen och packa den ordentligt. Vik över folien.
  4. Tillaga potatiskakan i ugnen i ca 1 1/2 timme. Känn med en provsticka om potatisen är mjuk rakt igenom för att se om den är klar. Lägg en tyngd ovanpå potatiskakan medan den kallnar. Skär upp i tjocka skivor.
  5. Före servering: Värm 5–10 minuter i övre delen av ugnen på 225°C.
  6. Servera gärna till Långbakad högrev med tomat- och vitlökssmör.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gott tillbehör till både fågel och kött.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 1/4 kg potatis
  • 3 morötter
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer