UNDER 30 MIN | Medel

Råstekt broccoli med brynt smör och vitlök

Råstekt broccoli med brynt smör kommer att bli ditt nya favorittillbehör! Detta snabba recept passar utmärkt som komplement till stekt fisk, kycklingfilé eller vegobiff!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär broccolin i små buketter och skala och skiva stammen i en halv centimeter tjocka skivor.
  2. Stek broccolin i oljan i en stekpanna, ca 4-5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg smöret i stekpannan och låt det bryna. Pressa i vitlöken under tiden.
  4. Ta av från värmen och plocka blad från basilikan och strö över.
  5. Skölj citronen. Riv yttersta citronskalet över broccolin och skär citronen i klyftor att servera till. Riv eller hyvla parmesan över.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.



Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 3 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 citron
  • 1 dl parmesanost

Näringsvärde
Per portion

Energi 794 kJ / 190 kCal