Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Parmesanchips

Alla kan göra parmesanchips - receptet har 1 ingrediens (parmesan) och ugnen gör jobbet. Här bör dock ett varningens finger höjas: dessa är farligt goda, och innan du vet ordet av det är de borta! Gör en dubbel sats om du vill vara på säkra sidan. Om chipsen mot förmodan inte går åt kan de enkelt förvaras i en lufttät burk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar. 
  3. Riv osten och lägg små högar av den rivna osten på pappret och platta till dem något så att det blir ca 4 cm lika stora rundlar.
  4. Grädda i omgångar mitt i ugnen ca 6 minuter tills osten får gyllenbrun färg. 
  5. Ta ut plåten och för över chipsen med bakplåtspappret på ett galler och låt dem svalna. Förvara chipsen mellan smörpapper i en lufttät burk.

För alla

Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E 1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Tips

Smaksätt gärna den rivna osten med någon örtkrydda eller lite svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: ca 40 st
  • 200 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 94 kJ / 23 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer