Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème

Betyg 4.1 av 5.
34 personer har röstat
4
Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème

En himmelsk efterrätt som är enkel att laga och blandar olika konsistenser. Päronen skivas och steks tillsammans med råsocker. Mandelspånen bidrar med krispighet och den krämiga vaniljcrèmen knyter ihop desserten fint.

Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème

Ingredienser

4 portioner

Vaniljcrème

1 dl  crème fraiche
1 msk  florsocker
1 tsk  vaniljsocker

Råsockerstekta päron med mandel

3   fasta päron
2 msk  smör eller margarin
2 msk  råsocker
1/2 dl  mandelspån

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Blev riktigt gott med sötare päronsort och rostade mandelspån.

Mirjana

2024-03-30

Riktigt gott men kändes som att efterrätten inte var färdig, behövs något mer…..blev för lite på något sätt

Linda maria

2023-03-26

Jag bytte ut mandelspån mot krokant. Blev så gott.

Beryl

2022-05-10

Näringsvärde per portion

Energi2394 KJ / 567 kCal
Fett18.5 g
Kolhydrater21.2 g
Protein2.6 g

Testa liknande recept

Päron på grillen med mandel och aprikosmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma päron på nytt sätt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mandel- och pinjenötsglaserade päron
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkompott
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stracciatella med mint- och mandelkross
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga