Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème
En himmelsk efterrätt som är enkel att laga och blandar olika konsistenser. Päronen skivas och steks tillsammans med råsocker. Mandelspånen bidrar med krispighet och den krämiga vaniljcrèmen knyter ihop desserten fint.
Ingredienser
4 portioner
Vaniljcrème
1 dl crème fraiche
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Råsockerstekta päron med mandel
3 fasta päron
2 msk smör eller margarin
2 msk råsocker
1/2 dl mandelspån
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) och använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2394 KJ / 567 kCal
Fett18.5 g
Kolhydrater21.2 g
Protein2.6 g
Kommentarer
Riktigt gott men kändes som att efterrätten inte var färdig, behövs något mer…..blev för lite på något sätt
Linda maria
2023-03-26Jag bytte ut mandelspån mot krokant. Blev så gott.
Beryl
2022-05-10Även om crèmen bröt fint mot päronen så var det något jag saknade och gästerna gav betyget 3. Tyvärr fick jag inte smör och socker att karamelliseras så som bilden till receptet visas trots att jag lät plattan gå på högsta värmen och jag följde tidsmässiga instruktioner. Nästa gång ska jag starta med en ännu hetare panna och mindre mängd päron. De tre päron jag använde var rejält stora.
Lennart
2017-11-11