Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème

En himmelsk efterrätt som är enkel att laga och blandar olika konsistenser. Päronen skivas och steks tillsammans med råsocker. Mandelspånen bidrar med krispighet och den krämiga vaniljcrèmen knyter ihop desserten fint.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Crème: Vispa crème fraiche med flor- och vaniljsockret tills den blir fast.
  2. Päron: Skala, kärna ur och skär päronen i 2 cm bitar. Stek päronen i matfettet 2-3 minuter. Strö på sockret och fortsätt steka ett par minuter. Tillsätt mandeln och blanda med päronen.
  3. Servera päronen med vaniljcrème.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Vaniljcrème
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Råsockerstekta päron med mandel
  • 3 fasta päron
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk råsocker
  • 1/2 dl mandelspån
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2394 kJ / 567 kCal