Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème
![Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_69280/cf_259/rasockerstekta_paron_med_mandel_och_vaniljcrème.jpg)
En himmelsk efterrätt som är enkel att laga och blandar olika konsistenser. Päronen skivas och steks tillsammans med råsocker. Mandelspånen bidrar med krispighet och den krämiga vaniljcrèmen knyter ihop desserten fint.
![Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_69280/cf_259/rasockerstekta_paron_med_mandel_och_vaniljcrème.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Vaniljcrème
1 dl crème fraiche
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Råsockerstekta päron med mandel
3 fasta päron
2 msk smör eller margarin
2 msk råsocker
1/2 dl mandelspån
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) och använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2394 KJ / 567 kCal
Fett18.5 g
Kolhydrater21.2 g
Protein2.6 g
Kommentarer
Blev riktigt gott med sötare päronsort och rostade mandelspån.
Mirjana
2024-03-30Riktigt gott men kändes som att efterrätten inte var färdig, behövs något mer…..blev för lite på något sätt
Linda maria
2023-03-26Jag bytte ut mandelspån mot krokant. Blev så gott.
Beryl
2022-05-10