Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème

32
2
Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème

En himmelsk efterrätt som är enkel att laga och blandar olika konsistenser. Päronen skivas och steks tillsammans med råsocker. Mandelspånen bidrar med krispighet och den krämiga vaniljcrèmen knyter ihop desserten fint.

Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème

Ingredienser

4 portioner

Vaniljcrème

1 dl crème fraiche
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Råsockerstekta päron med mandel

3 fasta päron
2 msk smör eller margarin
2 msk råsocker
1/2 dl mandelspån

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) och använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Beryl

2022-05-10

Jag bytte ut mandelspån mot krokant. Blev så gott.

Lennart

2017-11-11

Även om crèmen bröt fint mot päronen så var det något jag saknade och gästerna gav betyget 3. Tyvärr fick jag inte smör och socker att karamelliseras så som bilden till receptet visas trots att jag lät plattan gå på högsta värmen och jag följde tidsmässiga instruktioner. Nästa gång ska jag starta med en ännu hetare panna och mindre mängd päron. De tre päron jag använde var rejält stora.

Näringsvärde per portion

Energi 2394 KJ / 567 kCal
Fett 185 g
Kolhydrater 212 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden