Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème
En himmelsk efterrätt som är enkel att laga och blandar olika konsistenser. Päronen skivas och steks tillsammans med råsocker. Mandelspånen bidrar med krispighet och den krämiga vaniljcrèmen knyter ihop desserten fint.
Ingredienser
4 portioner
Vaniljcrème
1 dl crème fraiche
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Råsockerstekta päron med mandel
3 fasta päron
2 msk smör eller margarin
2 msk råsocker
1/2 dl mandelspån
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2394 KJ / 567 kCal
Fett18.5 g
Kolhydrater21.2 g
Protein2.6 g
Kommentarer
Blev riktigt gott med sötare päronsort och rostade mandelspån.
Mirjana
2024-03-30Riktigt gott men kändes som att efterrätten inte var färdig, behövs något mer…..blev för lite på något sätt
Linda maria
2023-03-26Jag bytte ut mandelspån mot krokant. Blev så gott.
Beryl
2022-05-10