Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Ett fantastiskt recept på mandel- och pinjenötsglaserade päron som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat päron, socker, mjölk, mandelspån, pinjenötter, grädde och cherry. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Ingredienser

6 portioner
4 päron
1/2 msk florsocker
50 g smör
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse mandelspån (à 50 g)
1 påse pinjenötter (à 50 g)
1 dl vispgrädde
2 msk torr sherry (kan ersättas med t ex vitt portvin. dock ej för sött)
citronmeliss till garnering

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.
02:00:00
00:20:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett21 g

Testa liknande recept

Bakat päron med getost och honung
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème
Betyg 4.1 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Marinerade päron
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Koreansk råbiff
Betyg 4.8 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Päronmacka med nutella
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad