Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Ett fantastiskt recept på mandel- och pinjenötsglaserade päron som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat päron, socker, mjölk, mandelspån, pinjenötter, grädde och cherry. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skär 6 tunna skivor av 1 oskalat päron. Lägg skivorna på ett ugnsgaller och sikta lite florsocker över. Torka i ugn tills de blir hårda, ca 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175°C. Skala resterande päron. Skär i små bitar och lägg dessa i ugnssäkra portionsskålar.
  4. Smält smöret i en kastrull på låg värme och rör i sockret. Rör ner mjölet och mjölken i smör- och sockerblandningen. Sjud upp utan att koka. Tillssätt mandel och nötter. Häll toscablandningen över päronen.
  5. Ställ formarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Flytta upp dem och höj ugnsvärmen till 250°C. Toscatäcket ska få färg utan att brännas, ca 4 minuter.
  6. Vispa grädden och smaksätt med vinet. Spritsa lite grädde över varje portion. Stick ner ett päronchips i grädden. Garnera med citronmeliss.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot samma mängd majsstärkelse (Maizena).
Gör mjölkfri: byt smöret mot mjölkfritt margarin, mjölken mot t ex Solhavre och grädden mot mjölkfritt alternativ, t ex Imat från Oatly. (1 förpackning Imat blir vispbar med tillsats av 2 blötlagda, smälta gelatinblad).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 päron
  • 1/2 msk florsocker
  • 50 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 påse mandelspån (à 50 g)
  • 1 påse pinjenötter (à 50 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk torr sherry (kan ersättas med t ex vitt portvin. dock ej för sött)
  • citronmeliss till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden