Mandel- och pinjenötsglaserade päron

0
0
Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Ett fantastiskt recept på mandel- och pinjenötsglaserade päron som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat päron, socker, mjölk, mandelspån, pinjenötter, grädde och cherry. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Ingredienser

6 portioner
4 päron
1/2 msk florsocker
50 g smör
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse mandelspån (à 50 g)
1 påse pinjenötter (à 50 g)
1 dl vispgrädde
2 msk torr sherry (kan ersättas med t ex vitt portvin. dock ej för sött)
citronmeliss till garnering

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot samma mängd majsstärkelse (Maizena).
Gör mjölkfri: byt smöret mot mjölkfritt margarin, mjölken mot t ex Solhavre och grädden mot mjölkfritt alternativ, t ex Imat från Oatly. (1 förpackning Imat blir vispbar med tillsats av 2 blötlagda, smälta gelatinblad).

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1340 KJ / 320 kCal
Fett 21 g
Läs mer om näringsvärden