Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Ett fantastiskt recept på mandel- och pinjenötsglaserade päron som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat päron, socker, mjölk, mandelspån, pinjenötter, grädde och cherry. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Ingredienser

6 portioner
4 päron
1/2 msk florsocker
50 g smör
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse mandelspån (à 50 g)
1 påse pinjenötter (à 50 g)
1 dl vispgrädde
2 msk torr sherry (kan ersättas med t ex vitt portvin. dock ej för sött)
citronmeliss till garnering

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett21 g

Testa liknande recept

Bakat päron med getost och honung
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasig pavlova med mandel och blåbär
Betyg 3.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spansk potatissallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bellinifloat med persika och hallon
Betyg 3.2 av 5.
191 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronpizza med kolasås och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga