Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Ett fantastiskt recept på mandel- och pinjenötsglaserade päron som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat päron, socker, mjölk, mandelspån, pinjenötter, grädde och cherry. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Ingredienser

6 portioner
4   päron
1/2 msk  florsocker
50 g  smör
1/2 dl  strösocker
1 msk  vetemjöl
1 msk  mjölk
1   påse mandelspån (à 50 g)
1   påse pinjenötter (à 50 g)
1 dl  vispgrädde
2 msk  torr sherry (kan ersättas med t ex vitt portvin. dock ej för sött)
citronmeliss till garnering

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot samma mängd majsstärkelse (Maizena).
Gör mjölkfri: byt smöret mot mjölkfritt margarin, mjölken mot t ex Solhavre och grädden mot mjölkfritt alternativ, t ex Imat från Oatly. (1 förpackning Imat blir vispbar med tillsats av 2 blötlagda, smälta gelatinblad).

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett21 g

Testa liknande recept

Koreansk råbiff
Betyg 4.8 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka
Betyg 4 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronspöken
Betyg 2.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronmarmelad
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bellinifloat med persika och hallon
Betyg 3.2 av 5.
191 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronmos med citron och kanel
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga