Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Ett fantastiskt recept på mandel- och pinjenötsglaserade päron som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat päron, socker, mjölk, mandelspån, pinjenötter, grädde och cherry. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Mandel- och pinjenötsglaserade päron

Ingredienser

6 portioner
4   päron
1/2 msk  florsocker
50 g  smör
1/2 dl  strösocker
1 msk  vetemjöl
1 msk  mjölk
1   påse mandelspån (à 50 g)
1   påse pinjenötter (à 50 g)
1 dl  vispgrädde
2 msk  torr sherry (kan ersättas med t ex vitt portvin. dock ej för sött)
citronmeliss till garnering

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot samma mängd majsstärkelse (Maizena).
Gör mjölkfri: byt smöret mot mjölkfritt margarin, mjölken mot t ex Solhavre och grädden mot mjölkfritt alternativ, t ex Imat från Oatly. (1 förpackning Imat blir vispbar med tillsats av 2 blötlagda, smälta gelatinblad).

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett21 g

Testa liknande recept

Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème
Betyg 4.1 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade päron
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmacka med nutella
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tylö sandwich – grillad kavring med päron och ädelost
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svart vinbärssylt med päron och kanel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga