Råsockerstekta päron med mandel och vaniljcrème

En himmelsk efterrätt som är enkel att laga och blandar olika konsistenser. Päronen skivas och steks tillsammans med råsocker. Mandelspånen bidrar med krispighet och den krämiga vaniljcrèmen knyter ihop desserten fint.

Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2394 KJ / 567 kCal
Fett18.5 g
Kolhydrater21.2 g
Protein2.6 g
Kommentarer
4 stBlev riktigt gott med sötare päronsort och rostade mandelspån.
Mirjana
Riktigt gott men kändes som att efterrätten inte var färdig, behövs något mer…..blev för lite på något sätt
Linda maria
Jag bytte ut mandelspån mot krokant. Blev så gott.
Beryl
Även om crèmen bröt fint mot päronen så var det något jag saknade och gästerna gav betyget 3. Tyvärr fick jag inte smör och socker att karamelliseras så som bilden till receptet visas trots att jag lät plattan gå på högsta värmen och jag följde tidsmässiga instruktioner. Nästa gång ska jag starta med en ännu hetare panna och mindre mängd päron. De tre päron jag använde var rejält stora.
Lennart