Ras-el-hanout

8
0
Ras-el-hanout

Upp till 20 kryddor kan ingå i den marockanska kryddblandningen ras-el-hanout. Här nöjer vi oss med hälften. Resultatet blir ett nog så mustigt pulver att smaksätta grillat kött, grytor eller ett enkelt grönsaksfräs med.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Ras-el-hanout

Ingredienser

1 dl
1 msk hel spiskummin (eller malen)
1 msk hel koriander (eller malen)
1/2 msk hel kardemumma
1 msk malen ingefära
2 tsk svartpepparkorn
1 msk kryddpepparkorn
1 msk chilipeppar
2 tsk malen kryddnejlika
2 tsk malen kanel
2 krm malen muskot

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Tips! För ännu mer marockansk karaktär - mortla med 2 torkade rosenknoppar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer