Ras-el-hanout

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
0
Ras-el-hanout

Upp till 20 kryddor kan ingå i den marockanska kryddblandningen ras-el-hanout. Här nöjer vi oss med hälften. Resultatet blir ett nog så mustigt pulver att smaksätta grillat kött, grytor eller ett enkelt grönsaksfräs med.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Ras-el-hanout

Ingredienser

1 dl
1 msk hel spiskummin (eller malen)
1 msk hel koriander (eller malen)
1/2 msk hel kardemumma
1 msk malen ingefära
2 tsk svartpepparkorn
1 msk kryddpepparkorn
1 msk chilipeppar
2 tsk malen kryddnejlika
2 tsk malen kanel
2 krm malen muskot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Injera – Etiopiskt tunnbröd
Betyg 3.2 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Doro Wot - Etiopisk kycklinggryta
Betyg 3.3 av 5.
208 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk lamm- och spenatgryta
Betyg 3.7 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddig linspuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga