Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ras-el-hanout

Upp till 20 kryddor kan ingå i den marockanska kryddblandningen ras-el-hanout. Här nöjer vi oss med hälften. Resultatet blir ett nog så mustigt pulver att smaksätta grillat kött, grytor eller ett enkelt grönsaksfräs med.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mortla eller mal alla ingredienserna till en slät kryddblandning.
  2. Förvara i lufttät burk. Använd gärna kryddblandningen till Kycklingtagine med potatis och oliver.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Tips! För ännu mer marockansk karaktär - mortla med 2 torkade rosenknoppar.

Ingredienser

Portioner: 1 dl
  • 1 msk hel spiskummin (eller malen)
  • 1 msk hel koriander (eller malen)
  • 1/2 msk hel kardemumma
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 tsk svartpepparkorn
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 1 msk chilipeppar
  • 2 tsk malen kryddnejlika
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 krm malen muskot
Lägg till i inköpslistan