Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rårakor med spenatfräs och räkor

Rårakor med spenatfräs och räkor är ett recept med få ingredienser och goda smaker som blir en utsökt förrätt eller lättare huvudrätt. Servera rårakorna med spenatfräs ovanpå och garnera med några räkor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj spenaten och hacka eller riv i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skala räkorna.
  2. Skala och riv potatisen grovt. Använd rivjärn eller matberedare. Krydda potatisen med salt och peppar. Krama ur överflödig vätska. Stek 8 tunna rårakor (för 4 port) i en het panna med hälften olja och hälften smör tills de blir gyllenbruna på båda sidor.
  3. Fräs löken på svag värme i lite matfett och blanda i spenaten. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera rårakorna med spenatfräs ovanpå och garnera med några räkor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g färsk spenat
  • 1 rödlök
  • 200 g räkor (med skal)
  • 750 g potatis
  • 1 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan